KRUIDENMIX > Italiaanse kip kruiden met salie en tijm

Italiaanse kip kruiden met salie en tijm
Italiaanse kip kruiden met salie en tijm

Kip is een magere ‘vlees’ soort. Heel veelzijdig en met de juiste kruiden erg smakelijk.
De Italiaanse kip kruiden met salie en tijm mix heeft een fijne mediterraanse smaak. De salie en tijm passen heel goed bij de kip. Gedroogde salie ziet er een beetje apart uit. Een beetje donzig. Maar laat de looks je niet afstoten. De smaak is heerlijk.

Marineer kippenpoten met de kruiden en een beetje olie en zet ze in de oven. Of marineer een kipfilet met de Italiaanse kip kruiden met salie en tijm voor bij een AVG-tje.
Maar je kunt het ook combineren met paneermeel. Zo maak je een heerlijk kruidige kip schnitzel.

  • Totale tijd10 min
  • Calorieën0 cal
  • Zout per portie0 gram
  • Hoeveel is 1 deel? Gebruik bijvoorbeeld een 1 ml lepeltje, theelepel, koffielepel of eetlepel. Maar gebruik voor elk kruid in de mix hetzelfde om het deel gelijk te houden. Zo kun je zoveel maken als je zelf wil.

Wat heb je nodig voor de:

  • Italiaanse kip kruiden met salie en tijm

  • 12 delen paprikapoeder
  • 6 delen salie
  • 4 delen tijm
  • 2,5 delen basilicum
  • 2 delen knoflookpoeder
  • 2 delen peterselie
  • 2 delen oregano
  • 2 delen zwarte peper
  • 1 deel uienpoeder

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Mengschaal
  • Maatlepel
  • Luchtdicht afsluitbaar (kruiden)potje
  • Eventueel een trechter

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Voeg alle kruiden toe aan een mengschaal en roer de kruiden goed door.
  2. Giet deze (met behulp van een trechter) in een luchtdicht afsluitbaar potje.

Tip: Maak wat extra als je de mix lekker vindt. En bewaar in een luchtdicht potje. Voeg meer knoflook of peper toe als je daar van houd.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *