Kruidenmix > Pittige Thaise citroengras kruiden

Kruidenmix Pittige Thaise citroengras kruiden
Kruidenmix Pittige Thaise citroengras kruiden

De pittige Thaise citroengras kruiden zijn zeker niet flauw van smaak. Het citroengras is lekker fris en de pepers geven het een vlammende after bite.

Houd je niet zo van pittig of eten er kleine kinderen mee? Doe dan zuinig aan met de pepers of laat deze grotendeels weg.

Deze mix combineert heerlijk met vis, vlees en groenten. Een veelzijdige mix om een instant Thaise twist aan je gerecht te geven.

Bak bijvoorbeeld kip en groenten aan, voeg deze kruiden toe en wat kokosmelk en je hebt een heerlijke curry. Lekker met rijst en een frisse komkommer salade.

  • Totale tijd10 min
  • Calorieën0 cal
  • Zout per portie0 gram
  • Hoeveel is 1 deel? Gebruik bijvoorbeeld een 1 ml lepeltje, theelepel, koffielepel of eetlepel. Maar gebruik voor elk kruid in de mix hetzelfde om het deel gelijk te houden. Zo kun je zoveel maken als je zelf wil.

Wat heb je nodig voor de:

  • Pittige Thaise citroengras kruiden

  • 4 delen gemalen citroengras
  • 2 delen gemalen koriander
  • 2 delen knoflook poeder
  • 1 deel uienpoeder
  • 1 deel paprika poeder
  • 1 deel korianderblad
  • 1 deel kurkuma
  • 1 deel gemalen komijn
  • 1 deel chili vlokken (of naar smaak)
  • 1 deel gemalen chili peper (of naar smaak)
  • 1 deel gemalen cayenne peper (of naar smaak)

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Mengschaal
  • Maatlepel
  • Luchtdicht afsluitbaar (kruiden)potje
  • Eventueel een trechter

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Voeg alle kruiden toe aan een mengschaal en roer de kruiden goed door.
  2. Giet deze (met behulp van een trechter) in een luchtdicht afsluitbaar potje.

Tip: Maak wat extra als je de mix lekker vindt. En bewaar in een luchtdicht potje. Voeg meer knoflook of peper toe als je daar van houd.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *