3x Spaanse pinchos hapjes voor bij de borrel

3x Spaanse pinchos hapjes voor bij de borrel
3x Spaanse pinchos hapjes voor bij de borrel
Pincho manchego met ansjovis

Hoppa 3x Spaanse pinchos hapjes voor bij de borrel. Ik moet toegeven het zijn niet de meest zoutarme of caloriearme hapjes. En je moet er ook zeker geen 10 van eten. Maar 3-4 bij de borrel moet af en toe wel kunnen. Kies je van elk 1 dan kom je met 3 hapjes net onder de 2 gram zout uit. Eerder deelde ik al tapas hapjes: 3 heerlijke pinchos Deze zijn wat minder zout. Dus hiermee kun je ook variëren.

De hapjes die ik vandaag deel bevatten ook best veel zoutrijke producten. Kaas, olijven, ansjovis en zalm bevatten allemaal nogal veel zout. Koop zeker geen ansjovia uit blik. Deze bevat al snel zo’n 16 gram zout per 100 gram. De ansjovis van de tapas afdeling van de supermarkt bevat “maar” 1,8 gram zout per 100 gram. Dat scheelt nogal wat. Ik merk ook dat biologische producten vaak minder zout bevatten dan gewone. Zo ook voor de olijven. Die koop ik het liefst biologisch in een potje. Kwestie van op etiketten kijken, vergelijken en de beste keuze maken.

Het roomkaas ei mengsel is echt super lekker. Je maakt voor zo’n 8 porties. Dus je houd nog wat over. Lekker de volgende dag op een boterham.

De pinchos of pintxos komen uit Noord-Spanje. Daar worden ze gegeten in verschillende barretjes. Lekker met een glaasje wijn erbij. Ze zijn dan ook uitermate geschikt bij de borrel of op een borrelplank.

Welke ga jij maken?

  • Totale tijd15 min
  • Aantal porties3
  • Calorieën147 cal
  • Zout per portie0.70 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • 3x Spaanse pinchos hapjes voor bij de borrel

    Pincho manchego met ansjovis

  • 45 gram spelt stokbrood (of ander stokbrood)
  • 4 ml olijfolie (een spayflesje is handig!)
  • 45 gram manchego
  • 3 zwarte kalamata olijven (andere kunnen ook)
  • 3 ansjovisjes (uit het tapas vak van de supermarkt, niet uit blik)
  • 3 reepjes gegrilde rode paprika (Geroosterde groenten uit de oven)

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • 3 Tapaprikkers
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Keukenweegschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd 3 sneetjes van het stokbrood. Snijd schuin af zodat je een groter oppervlak hebt.
  2. Spray elk sneetje aan beide kanten in met olijfolie. ongeveer 3 spraytjes aan elke kant.
  3. Rooster het stokbrood in de oven op 220° graden totdat het knapperig is. Of rooster in een airfryer op 180° graden ongeveer 8-10 minuten.
  4. Snijd plakjes van de kaas. Ik heb 2 plakjes gedaan zodat het broodje een beetje gevuld was.
  5. Rijg de paprika op het einde door de prikker, vervolgens de ansjovis op het einde.
  6. Rijg diagonaal de olijf erbij.
  7. Vervolgens rijge je de ansjovis en paprika er strak omheen bij.
  8. Prik in de pincho.
Pincho zalm met ei
  • Totale tijd15 min
  • Aantal porties3
  • Calorieën99 cal
  • Zout per portie0.41 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Pincho zalm met ei

  • 45 gram spelt stokbrood (of ander stokbrood)
  • 4 ml olijfolie (een spayflesje is handig!)
  • 1 ei
  • 25 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • stuk of 10 stengels bieslook en wat extra ter decoratie
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 geroosterde snoeptomaatjes (Geroosterde groenten uit de oven)

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • 3 Tapaprikkers
  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Pan
  • Keukenweegschaal
  • Mengbeker
  • Staafmixer

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd 3 sneetjes van het stokbrood. Snijd schuin af zodat je een groter oppervlak hebt.
  2. Spray elk sneetje aan beide kanten in met olijfolie. ongeveer 3 spraytjes aan elke kant.
  3. Rooster het stokbrood in de oven op 220° graden totdat het knapperig is. Of rooster in een airfryer op 180° graden ongeveer 8-10 minuten.
  4. Kook het ei in 8 minuten hard.
  5. Doe het ei, de roomkaas, bieslook en zwarte peper naar smaak in een mengbeker en pureer met de staafmixer. (Dit is ongeveer voor 8 pincho’s. Bewaar wat je over hebt voor de volgende dag op een boterham!
  6. Besmeer de broodjes met het ei/roomkaas mengsel.
  7. Verdeel de zalm erover.
  8. Leg er een reepje geroosterde paprika op.
  9. Prik het snoeptomaatje aan de prikker en prik in de pincho.
  10. Decoreer met fijngesneden bieslook.
Pincho chorizo met olijf
  • Totale tijd15 min
  • Aantal porties3
  • Calorieën110 cal
  • Zout per portie0.68 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Pincho chorizo met olijf

  • 45 gram spelt stokbrood (of ander stokbrood)
  • 4 ml olijfolie (een spayflesje is handig!)
  • 12 plakjes chorizo (ik had de chorizo van de tapas afdeling van de supermarkt)
  • 3 zwarte kalamata olijven (andere kunnen ook, ik vind deze het lekkerst)
  • 3 reepjes geroosterde paprika (Geroosterde groenten uit de oven)
  • 3 geroosterde snoeptomaatjes  (Geroosterde groenten uit de oven)

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd 3 sneetjes van het stokbrood. Snijd schuin af zodat je een groter oppervlak hebt.
  2. Spray elk sneetje aan beide kanten in met olijfolie. Ongeveer 3 spraytjes aan elke kant.
  3. Rooster het stokbrood in de oven op 220° graden totdat het knapperig is. Of rooster in een airfryer op 180° graden ongeveer 8-10 minuten.
  4. Verdeel de chorizo over de broodjes.
  5. Leg op elk broodje een geroosterd paprika reepje.
  6. Spies de olijf, vervolgens het geroosterde snoeptomaatje aan een prikker en steek in het broodje.

Tip: De geroosterde groenten en het ei/roomkaas smeersel kun je makkelijk een dag van te voren maken.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

3x Spaanse pinchos hapjes voor bij de borrel pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *