Fusilli met smaakvolle tomatensaus

Fusilli met smaakvolle bolognesesaus
Fusilli met smaakvolle bolognesesaus

Een lekker pasta gerecht gaat er hier in huis altijd in. De fusilli met smaakvolle bolognesesaus is dan ook geen uitzondering. Een lekkere saus gemaakt met passata. Wat niet meer is dan tomatenpulp. Persoonlijk reken ik dit niet onder de noemer pakjes en zakjes aangezien er geen toevoegingen behalve zout in zitten. Het zout is 0,5 gram per 100 ml dus dat vind ik wel ok. er zijn als je goed zoekt wellicht ook passata te koop met minder toegevoegd zout. Wil je liever geen toegevoegd zout dan kun je uiteraard ook tomaten blokjes uit blik of rijpe tomaten gebruiken. Laat de saus dan wel langer inkoken zodat je een mooie dikke saus krijgt.

De saus is een fijne basissaus. Zelf maak ik het liefst een dubbele portie zodat ik een deel in kan vriezen voor een later moment. Altijd handig als je een drukke dag hebt en toch snel iets gezonds op tafel wil zetten. Als basissaus is het een een heerlijke vegetarische optie.

De tartaar maakt er een lekkere bolognesesaus van zonder dat het een te calorierijke saus wordt. Door de toevoeging van de Italiaanse kruiden maak je de saus lekker krachtig van smaak.

Persoonlijk vind ik de Parmezaanse kaas erop heerlijk. Maar je kunt deze uiteraard weg laten als je hier niet van houd.

Serveer er een salade of wat rauwkost naast om nog meer groenten binnen te krijgen.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd1 hr 20 min
  • Totale tijd1 hr 30 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën463 cal
  • Zout per portie1,16 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Fusilli met smaakvolle bolognesesaus

  • 200 gram volkoren fusilli
  • 300 gram runder tartaar
  • 500ml Passata di pomodore
  • 1/2 winterpeen
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 middelgrote rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 koffielepel olie
  • 10 gram Italiaanse kruiden mix (vers) (mix van salie, oregano, tijm en rozemarijn)
  • Zwarte peper naar smaak
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Rasp
  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Keukenweegschaal
  • Vergiet

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de winterpeen, ui en paprika in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in de pan.
  3. Pers de knoflook en doe deze in de pan samen met de gesneden groenten.
  4. Roerbak ongeveer 10 minuten op laag/middelhoog vuur.
  5. Voeg de passata en de kruiden toe en breng aan de kook.
  6. Eenmaal aan de kook draai je het vuur laag en laat je de saus ongeveer 1 uur pruttelen met de deksel op de pan. Roer wel om af en toe.
  7. Proef af en toe en voeg eventueel wat extra zwarte peper toe.
  8. Dit is de basissaus.
  9. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  10. 15 minuten voordat de saus klaar is zet je water op voor de pasta.
  11. Kook de pasta volgens de aanwijzingen en giet af als deze klaar is.
  12. Rul de tartaar met een beetje peper in een koekenpan. Je hoeft hiervoor geen vet in de pan te doen.
  13. Als de tartaar nog een beetje rood is maar al wel goed los is van elkaar voeg je deze bij de saus.
  14. Voeg de fusilli toe aan de saus en roer goed door.
  15. Schep op en verdeel de Parmezaanse kaas over de fusilli.

Tip: Maak een dubbele portie basissaus en vries de andere helft in voor een later moment. 1 keer koken voor 2 dagen.. Scheelt je toch weer tijd.
Aan de basis saus kun je ook natuurlijk ook kip of vis of bijvoorbeeld andere groenten toevoegen. Lekker variëren!

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Sushi bowl met krokante kip schnitzel pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *