Met spinazie en ricotta gevulde pasta schelpen

Met spinazie en ricotta gevulde pasta schelpen
Met spinazie en ricotta gevulde pasta schelpen

Waan je in Italië met deze met spinazie en ricotta gevulde pasta schelpen.Hoewel de schelpen bomvol kaas zitten bevat een portie toch maar 0.81 gram zout. Ricotta en mozzarella hebben namelijk een redelijk laag zoutgehalte. De vulling van de pasta is lekker romig en smaakvol. Een lekker contrast met de heerlijke tomatensaus.

De tomaatjes komen uit een blikje. Het zijn kleine dadel vormige tomaatjes met veel smaak. Je laat ze lekker ‘poppen’ bij het maken van de saus en plet ze dan. Door de kruiden, knoflook en ui wordt het een heerlijke pure saus. Omdat je geen zout gebruikt geef je een extra slinger aan de pepermolen. Sinds ik zoutarm eet compenseer is dit vooral met peper.

Het is een goed stevige maaltijd die lekker vullend is. Toch blijft het gerecht onder de 400 calorieën. Het lijkt misschien niet veel: 5 schelpen, maar geloof mij het is genoeg… Tenminste voor ons 😉 En wat een geluk… Ik heb morgen nog een portie die ik warm kan maken als lunch. Spinazie kun je namelijk prima opwarmen. Vroeger werd altijd gezegd dat het niet kon. Laat het snel afkoelen en zet het meteen in de koelkast dan is het geen enkel probleem. Je kunt het gerecht ook prima invriezen. Doe dit wel ongebakken direct in een kou bestendige ovenschaal. Ontdooi de schaal en plaats in de oven. Bereid je het in het weekend voor en heb je doordeweeks een gezonden makkelijke maaltijd.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd40 min
  • Totale tijd50 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën390 cal
  • Zout per portie0.81 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Met spinazie en ricotta gevulde pasta schelpen

  • 20 grote pasta schelpen
  • 200 gram bevroren spinazie (ontdooid)
  • 250 gram ricotta
  • 40 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram mozzarella
  • 1 ei
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Vers gemalen peper naar smaak (niet zuinig mee zijn)
  • Voor de saus:
  • 1 blikje 425ml kleine tomaten (Ik had een blikje Mutti Datterina van AH)
  • 1 kleine ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 10 gram verse Italiaanse kruiden (veel tijm, oregano en een beetje salie)
  • Vers gemalen zwarte peper

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepels
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Pannen
  • Keukenweegschaal
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Oven

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Zet een flinke pan met water op het vuur en laat het koken.
  2. Als het water kookt kook je de pasta volgens de verpakking.
  3. Ondertussen maak je de vulling.
  4. Doe de ricotta, uitgelekte spinazie, Parmezaanse kaas, 100 gram mozzarella, ei, citroensap, fijngesneden knoflook, nootmuskaat en peper naar smaak in een mengschaal. Meng goed door elkaar. Zet het daarna in de koelkast.
  5. Zet een hapjespan op het vuur en laat de pan langzaam warm worden.
  6. Snijd ondertussen de ui fijn.
  7. Doe de olijfolie in de hapjespan en bak de ui langzaam glazig.
  8. Snijd de knoflook fijn en roer die door de ui. Bak nog 1 minuut.
  9. Voeg het blikje met tomaatjes toe en roer goed door.
  10. Verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de salie en oregano fijn en voeg alle kruiden bij de ui, knoflook en tomaat.
  11. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  12. Breng aan de kook en draai daarna het vuur naar laag / middel hoog.
  13. Proef de saus en voeg desgewenst nog wat kruiden of peper toe.
  14. Verwarm de oven voor op 180° graden.
  15. Laat de saus nog 5-10 minuten pruttelen.
  16. Giet de pasta af en laat in koud water afkoelen.
  17. Schep de saus in een ovenschaal. Zorg ervoor dat alle schelpen erin passen.
  18. Vul de schelpen met het spinazie/kaas mengsel en plaats ze naast elkaar bovenop de saus..
  19. Verdeel de rest van de mozzarella over de schelpen.
  20. Strooi er eventueel nog wat extra kruiden overheen.
  21. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.
  22. Daarna zet je de grill aan en laat je de schaal erin staan totdat je bruine korstjes ziet. Heb je geen grill dan laat je de ovenschaal er in totaal 12-14 minuten in staan.

Tip: Varieer met de kruiden in de saus. Of maak met tomaten zelf je saus in plaats van een blikje te gebruiken.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Met spinazie en ricotta gevulde pasta schelpen pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *