Spaghetti aglio e olio met groenten

Spaghetti aglio e olio met groenten
Spaghetti aglio e olio met groenten

Ik had zin in een warme lunch. En dat werd deze spaghetti aglio e olio met groenten. Een andere variant dan de Spaghetti aglio e olio met roma tomaten die we regelmatig eten. Maar net zo smaakvol en pittig. Als je niet van pittig houd kun je altijd wat minder Spaanse peper gebruiken. Maar wij vinden dat wel heel lekker dus gebruiken voldoende. Mocht je denken dat er weinig smaak aan de spaghetti zal zitten aangezien er geen rode of witte saus overheen zit dan heb je het mis. De olijfolie met knoflook en Spaanse peper geeft de spaghetti juist een lekkere kick.

Ik voegde er nog een paar heel fijn gesneden zwarte olijven aan toe om het net een beetje zoutig te maken. Ik kies eigenlijk altijd voor kalamata olijven. Deze vind ik het lekkerst. Ik kan mij nog mijn eerste olijf herinneren… Ik dacht dat het een druif was haha… Niet te eten… Maar gelukkig heb ik ze leren eten en eet ik ze nu wel. Zeker met mate gezien het zout wat ze bevatten.

Je kunt de spaghetti aglio e olio met groenten over strooien met fijn geraspte Parmezaanse kaas. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Zelf vindt ik dat wel heel lekker…

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd25 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën310 cal
  • Zout per portie0.33 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Spaghetti aglio e olio met groenten

  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram kleine tomaten
  • 100 gram courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine spaanse peper
  • 2-3 tenen knoflook
  • 3 zwarte kalamata olijven (of andere)
  • flinke hand rucola sla
  • 10 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 koffielepel verse krul peterselie
  • 1 koffielepel verse basilicum

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepels
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Hapjespan
  • Pan
  • Keukenweegschaal
  • Vergiet
  • Rasp

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Kook water in een ruime pan.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen a la dente gaar.
  3. Verwijder de schil van de knoflook. Snijd in dunne plakjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper. Snijd in kleine stukjes.
  5. Snijd de olijven fijn.
  6. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 8mm.
  7. Rasp de Parmezaamse kaas met een fijne rasp.
  8. Verhit de olijfolie in de hapjes pan.
  9. Voeg de knoflook en Spaanse peper toe. Bak ongeveer 2 minuten op laag / middel hoog vuur.
  10. Voeg de courgette, hele tomaatjes en olijven toe. Bak op laag . middel hoog vuur totdat de tomaatjes poppen en lekker zacht zijn. Draai ze eventueel om als ze  maar aan een kant poppen.
  11. Giet de spaghetti af en laat uitlekken.
  12. Doe de fijn gesneden peterselie en basilicum (alleen de blaadjes) bij de saus. Roer goed om en laat nog 1 minuut zachtjes pruttelen.
  13. Voeg de spaghetti toe en roer goed door. laat nog 1 minuut lekker de smaken intrekken.
  14. Verdeel de rucola over de borden en verdeel de spaghetti erover.
  15. Serveer met de Parmezaanse kaas.

Tip: Varieer met andere groenten zoals aubergine of paprika.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Spaghetti aglio e olio met groenten pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *