Tikka masala curry pasta

Tikka masala curry pasta
Tikka masala curry pasta

Indiaas eten… Heerlijke curry’s hmmm… Alleen wel jammer dat al die kant en klare potjes zoveel zout bevatten. Zelf tikka masala curry pasta maken is heel simpel. In nog geen 20 minuten heb je genoeg voor 16 personen. Of voor 4 maaltijden met 4 personen. Handig want je kunt het gewoon invriezen. Dan heb je op een drukke dag supersnel een lekkere curry op tafel staan.

Tikka staat voor kleine stukjes. Dat kan dus kip, lam, tofu, groente of vis zijn. Een vegetarische curry heb je er dus ook zo mee gemaakt. Masala staat voor kruiden mengsel. In dit geval is de basis tomaat, ui en heel veel koriander. Je kunt de masala zo pittig maken als je wil. Minder rode pepers gebruiken en/of minder chilipoeder.

Toen ik in 2003 in India was heb ik zelf mogen ervaren hoe divers de Indiaanse keuken is. Zoveel lekkers! Ze houden van pittig daar hoor… Een mild gerecht is daar nog steeds super pittig. Haha.. Het land zelf vond ik best een culture shock. De grote klasse verschillen zijn echt schrijnend. Ons luxe hotel uit kwamen we langs de tentjes op straat waar de mensen uit de laagste klassen woonden. De koeien lopen los door de straten (want het zijn heilige dieren). Kinderen die geld moeten verdienen door op straat wat aan te bieden. De hogere klasse die in luxe huizen wonen en op de golfclub lunchen. Wat een verschil. Ik was nog redelijk jong, bleu en dit heeft toen wel echt een grote impact op mij gehad. Toen ik net terug kwam was ik zo dankbaar. Dankbaar voor het leven wat ik hier had. Gek eigenlijk dat dat gevoel redelijk snel weer wegebt en je weer overgaat tot de orde van de dag. Maar het was wel een ervaring om nooit te vergeten.

Deze tikka masala curry pasta ga je ook niet meer vergeten haha. De curry pasta dient als basis. Voeg de groenten, gevogelte, vlees of vleesvervanger van je keuze toe. Meng de curry aan met een vloeistof. Dat kan (plantaardige) yoghurt of bijvoorbeeld kokosmelk zijn. Serveer met witte rijst of naanbrood. Eventueel met een frisse salade erbij.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd10 min
  • Totale tijd20 min
  • Aantal porties16
  • Calorieën32 cal
  • Zout per portie0.011 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Tikka masala curry pasta

  • 3 roma tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram geschilde gember
  • 5 tenen knoflook
  • 2 kleine rode uien
  • 4 rode pepers
  • 2 eetlepels olie (geen olijfolie)
  • 15 gram verse koriander
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 theelepels kaneel
  • 2,5 theelepel garam masala (Jonnie de Boer)
  • 1 theelepel koriander zaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Hapjespan
  • Keukenweegschaal
  • Staafmixer met hakmolen

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Pel de uien en snijd ze fijn.
  2. Verwarm de hapjespan en doe de olie erin.
  3. Fruit de uien langzaam.
  4. Als de uien zacht en ‘doorzichtig’ zijn voeg je de tomatenpuree erbij.
  5. Laat dit nog zo’n 2-3 minuten door pruttelen en roer continue.
  6. Zet het vuur ui.
  7. Maak de gember en de knoflook schoon. Snijd in grove stukjes.
  8. Snijd het steeltje van de rode pepers. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in grave stukken.
  9. Verwijder de steelaanzet uit de tomaten. Snijd in grove stukken.
  10. Voeg gember, knoflook, alle kruiden, pepers de in grove stukken verdeelde koriander (ook de steeltjes), de uien met tomatenpuree en de tomaten toe aan de hakmolen. Mix totdat er een fijne structuur ontstaat. Voeg de grove stukjes aan de randen toe met een lepel en mix verder.

Tip: In de koelkast ongeveer 2 weken te bewaren. Voeg dan wel een laagje olie erbovenop. Invriezen kan ook! Dan is het ongeveer 3 maanden te bewaren. Maak dan meteen porties of ijsblokjes zodat je meteen de juiste hoeveelheid hebt.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Tikka masala curry pasta pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *