Vegetarische gevulde aubergine

Vegetarische gevulde aubergine
Vegetarische gevulde aubergine

Smullen hoor! Deze vegetarische gevulde aubergine met mozzarella, groenten en kruiden. De aubergine is boterzacht. En dan is ie toch echt op z’n lekkerst. Lekker smeuïg doordat het vrij lang in de oven heeft kunnen garen. Ik kan mij niet herinneren dat ik als kind ooit aubergine heb gegeten. Mijn moeder was niet zo ‘exotisch’ ingesteld. Verder dan bami of nasi kwam ze niet. (Sorry mam) Ik heb het dus echt zelf moeten ontdekken (zoals met wel meer groenten en producten haha). Maar sindsdien kan ik niet meer zonder.

Lekker als lasagne bladen, groente lasagne met aubergine saus, dip, geroosterd of als onderdeel van een gerecht. Maar zeker ook op deze manier bereid! fluweel zacht in je mond, lekker pittig door de peper, op smaak gebracht door de kruiden met heerlijke gesmolten mozzarella. Perfect vullende lunch. Maar dit gerecht kan zeker ook als hoofdgerecht met een lekkere salade ernaast.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd45 min
  • Totale tijd50 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën251 cal
  • Zout per portie0.25 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Vegetarische gevulde aubergine

  • 1 aubergine
  • 1/2 groene paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 roma tomaat
  • 2 teentje knoflook
  • 100 gram mozzarella
  • 3 koffielepels olijfolie
  • 2ml olijfolie uit een sprayflesje
  • 1 theelepel oregano (+ wat extra)
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak (niet te weinig)

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepels
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Hapjespan
  • Keukenweegschaal
  • Ovenschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.
  2. Halveer de aubergine diagonaal.
  3. Verwijder met een kleine lepel het vruchtvlees. Houd ongeveer 1cm rand over.
  4. Spray de vruchtkant van de aubergines in met 2ml olijfolie.
  5. Leg ze met de vrucht kant kaar boven in een ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
  6. Snijd het vruchtvlees fijn.
  7. Snijd kleine blokjes van de ui en de paprika.
  8. Ontvel de knoflook en snijd in kleine stukjes.
  9. Verwarm de hapjespan en voeg 2 koffielepels olijfolie toe.
  10. Bak de ui, paprika, knoflook samen met de kruiden en peper om laag-middel hoog vuur zacht.
  11. Verwijder de steelaanzet van de tomaat. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
  12. Als het aubergine/ui/paprika mengsel mooi zacht is voeg je de tomaat toe. Nog even doorroeren en het vuur uitzetten.
  13. Snijd de mozzarella in plakjes.
  14. Als de aubergine klaar is haal je deze uit de oven.
  15. Verdeel het aubergine/ui/paprika mengsel over de aubergines. Druk een beetje aan.
  16. Verdeel de mozzarella over de aubergines.
  17. Zet de ovenschaal nog 15 minuten terug in de oven.
  18. Serveer met een beetje olijfolie eroverheen gegoten.

Tip: Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade van tomaat, rode ui en rucola.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *