Zelfgemaakt naan brood met knoflook en koriander

Zelfgemaakt naan brood met knoflook en koriander
Zelfgemaakt naan brood met knoflook en koriander

Dit zelfgemaakt naan brood met knoflook en koriander is zo lekker luchtig. Lekker op smaak gebracht met kruiden en door de knoflook koriander boter. Wellicht niet helemaal de Indiase manier om naan te maken. Maar wel lekker makkelijk en snel. En zeker zo smaakvol. Bovendien laag in zout.

Naan brood is de perfecte match met een Indiase curry. Lekker dopen in de saus. Heerlijk! Om je vingers erbij op te eten euhh af te likken…

Ben je niet vies van wat extra calorieën? Maak dan een dubbele portie knoflook / koriander boter. Halverwege de oventijd smeer je ze dan nog eens in. Nog meer smaak explosie.

Je kunt ook andere kruiden gebruiken voor het naan brood, maar knoflook en koriander is wel het meest authentiek. En heel eerlijk ook super lekker in combinatie met een curry.

Het naan brood smaakt ook lekker bij een heerlijke dahl of een soepje.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd25 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën263 cal
  • Zout per portie0.57 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Zelfgemaakt naan brood met knoflook en koriander

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (en wat extra voor het rollen)
  • 125 gram Griekse yoghurt 10% (andere yoghurt zou ook kunnen)
  • 1/4 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 15 gram ongezouten boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 koffielepel koriander blaadjes (fijngehakt vers of gedroogd)

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Keukenweegschaal
  • Grote mengschaal
  • Deegroller
  • Kwastje

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Meng het 3/4 van het meel, Griekse yoghurt, komijnpoeder,  korianderpoeder, uienpoeder en de knoflookpoeder in een grote mengschaal.
  2. Voeg langzaam wat meer meel toe, net zo lang dat het hele kleverige van het deeg af is, maar het nog wel iets kleeft.
  3. Maak 4 balletjes van het deeg.
  4. Doe de boter, geperste knoflook en koriander blaadjes in een steelpannetje.
  5. Smelt de boter zachtjes en laat ongeveer 1 minuut zachtjes de smaken intrekken. Zet daarna het buur uit..
  6. Strooi wat meel op je werkblad. Rol een balletjes tot een mooie vorm van ongeveer 8mm dik. Draai regelmatig de naan om. Het deeg is veerkrachtig dus je zult merken dat het weer krimpt als je uitrolt.
  7. Verwarm de koekenpan op iets hoger dan middelhoog vuur.
  8. Leg een naan in de pan (rol vervolgens de volgende uit). Kijk regelmatig even hoe de naan er aan de onderkant uit ziet. Is het licht verkleurd dan draai je de naan om. Haal de pan van het vuur en smeer de bovenkant in met 1/4 van het botermengsel.
  9. Zet terug op het vuur totdat de andere kant ook mooi gekleurd is.
  10. Herhaal tot al je naan broden klaar zijn. Je kunt rollen en bakken tegelijk.
  11. Voor gebruik de oven voorverwarmen op 200° graden. In 4-5 minuten bakken totdat ze een klein krokant korstje hebben.

Tip: Maak meer en vries ze in! Doe in een grote diepvries bak en leg er telkens een stukje bakpapier tussen. Voor gebruik even in het broodrooster ontdooien/bakken en je kunt ze eten.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Zelfgemaakt naan brood met knoflook en koriander pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *