Zelfgemaakte eiersalade zonder zout

Zelfgemaakte eiersalade zonder zout
Zelfgemaakte eiersalade zonder zout

Een fijne klassieker: eiersalade! Maar dan een zelfgemaakte eiersalade zonder zout. De eiersalades uit de winkel bevatten best veel zout. En naast dat zout ook allerlei ingrediënten waar je nog nooit van gehoord hebt. Conserveermiddelen, kleurstoffen, zoetstoffen, smaakversterkers en zelf soja,,, Lekker hoor! Not.. Zelf heb je in een handomdraai een eiersalade gemaakt en door de yoghurt in plaats van mayonaise blijft deze ook nog eens lekker gezond.

Ik vind een uitje door de eiersalade heerlijk. En dan vooral een rode ui. De kerrie geeft de eiersalade kleur en smaak. Houd je van wat meer pit? Gebruik dan wat pittigere paprika poeder.Bij de Turkse winkel vond ik verschillende soorten paprika poeder. Zoet, mild pittig en pittig. Lekker om mee te variëren. Gebruik je de pittige variant? Gebruik dan gewoon wat minder peper.

Het zout wat in de eiersalade zit is enkel afkomstig uit de eieren en de yoghurt. Niets toegevoegd uiteraard.

Deze zelfgemaakte eiersalade zonder zout past ook prima op een Nederlandse borrelplank. Of als je toastjes serveert tijdens een feestje. Maar hij past zeer zeker ook op een lekker broodje als lunch.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd12 min
  • Totale tijd17 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën158 cal
  • Zout per portie0.3 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Zelfgemaakte eiersalade zonder zout

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/4 rode ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zoete paprika poeder
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 koffielepel verse fijngesneden bieslook

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Mengschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Doe de eieren in een klein pannetje en vul water bij totdat ze onder water staan.
  2. Kook het water (met de deksel op de pan) en draai na het koken het vuur laag. Laat de eieren nog 6 minuten doorkoken.
  3. Giet het water af en laat de eieren met koud water schikken. Laat het water er even overheen stromen en laat de eieren in het koude water staan.
  4. Snijd de ui in kleine stukjes.
  5. Snijd de bieslook fijn.
  6. Doe de yoghurt, kerriepoeder en paprika poeder in de mengschaal.
  7. Pel de eieren en prak ze door de yoghurt en kruiden.
  8. Voeg de ui, bieslook en zwarte peper naar smaak toe.
  9. Meng goed door. Proef de salade en voeg eventueel nog wat kruiden of peper toe.

Tip: Lekker op een broodje als lunch of als onderdeel van een Nederlandse borrelplank

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Zelfgemaakte eiersalade zonder zout pin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *