Geroosterde groenten uit de oven

Geroosterde groenten uit de oven
Geroosterde groenten uit de oven

Van deze geroosterde groenten uit de oven zou je altijd een voorraadje in de koelkast moeten hebben staan. Heerlijk door een salade, ter garnering van een tapa of als snack. Er is altijd wel een reden om de geroosterde groenten uit de oven te eten.

Je kunt dit warm eten, zo uit de oven. Lekker naast een stukje vis. Of af laten koelen. Ik plaats er dan altijd een deksel op zodat de warme lucht bewaard blijft en de groenten nog zachter maakt. Daarna de koelkast in (als ze dit nog halen).

Je kunt wat minder olijfolie gebruiken als je dat liever doet, maar voor mij hoort er wel flink wat olijfolie doorheen te zitten. Dat geeft ook een lekkere smaak aan de groenten. Bovendien drogen ze dan niet zo uit tijdens hun tijd in de oven.

Wat zo fijn is bij dit gerecht is dat je er je koelkast lekker mee kunt leegmaken. De groenten die je nog hebt liggen hoppa de oven in. Nog geen minuut in de oven komt de heerlijke lucht van de kruiden je al tegemoet. En na een half uurtje komt er iets verrukkelijks uit de oven. Je kunt lekker wat anders doen in de tussentijd. En dat maakt dit gerecht: lekker en heel simpel. Gebruik je harde groenten zoals wortel of pastinaak dan hebben die meer oventijd nodig dan tomaat of courgette.

De geroosterde groenten uit de oven bewaar je nog zo’n 2-3 dagen goed afgesloten in de koelkast.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd30 min
  • Totale tijd35 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën171 cal
  • Zout per portie0 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Geroosterde groenten uit de oven

  • 600 gram groenten (aubergine, (snoep)paprika’s, snoeptomaatjes, courgette, champignons, ui etc.)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3-4 takjes verse rozemarijn
  • 3-4 takjes verse tijm
  • 3-4 teentjes knoflook

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Grote mengschaal
  • Ovenschaal
  • Oven

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verwarm de oven op 200° graden.
  2. Maak de groenten schoon en snijd eventueel in grove stukken. (Maak plakjes van zo’n 1cm van de courgette/aubergine, Snijd champignons in 4 stukken, Snijd de ui over de helft en vervolgens in grove stukken, snoeptomaatjes en snoeppaprika kun je heel laten, bij gewone paprika verwijder je de zaadlijsten en snijd je deze in grove stukken).
  3. Pel de knoflook, maar laat deze heel.
  4. Meng in een mengschaal de groenten met de olie en knoflook.
  5. Doe de groenten (m.u.v. de snoeptomaatjes) in de ovenschaal.
  6. Leg de kruiden her en der neer. Steek ze ook vooral onder de groenten.
  7. Doe de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  8. Na 15 minuten doe je de snoeptomaatjes erbij en schep je het geheel goed om.
  9. Nog 15 minuten in de oven, schep tussentijds nog een keer goed door.

Tip: Varieer met de groenten en kruiden. Kruiden die ook lekker zijn: basilicum, oregano, salie, marjolein, peterselie. Net wat je zelf lekker vind.

Tip: Geen verse kruiden bij de hand? Gebruik dan gedroogde kruiden.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *