Pittige Thaise mihoen bowl met garnalen

Pittige Thaise mihoen bowl met garnalen
Pittige Thaise mihoen bowl met garnalen

De pittige Thaise mihoen bowl met garnalen is zo vreselijk lekker! Als je van garnalen, salade en pittig houd dan is deze bowl een perfect match voor je!

De gebruikte pittige Thaise citroengras​ kruidenmix maak je lekker zelf. Houd je niet zo van pittig? Ben dan zuinig met de pepers…

Voor de bowl heb ik alleen kruiden gebruikt op de garnalen. Maar geloof mij die geven alles de heerlijke pittige citroengras smaak.

Deze bowl kun je prima een dag van tevoren maken. Een prima meeneem lunch dus. Helemaal niet erg als alles door elkaar gaat, want dan mengen de smaken lekker. Neem je de bowl mee? Houd de cashewnoten dan apart en voeg die toe net voordat je gaat eten. Dan behouden ze de lekkere bite.

Sprenkel de limoen over de bowl voor een extra kick.

Deze bowl bevat redelijk wat zout. Dit komt voornamelijk door de garnalen (1,6 gram voor deze portie). Je kunt natuurlijk wat minder garnalen nemen om het zoutgehalte wat te verlagen. Ik probeer mijn andere maaltijden zo te kiezen dat het wel moet kunnen. Ze zijn namelijk onweerstaanbaar lekker….

  • Voorbereidingstijd20 min
  • Kooktijd5 min
  • Totale tijd25 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën549 cal
  • Zout per portie1,9 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • PITTIGE THAISE MIHOEN BOWL MET GARNALEN

  • 40 gram fijn mihoen
  • 175 gram gepelde reuze garnalen
  • 60 gram sugar snaps
  • 1/2 punt paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/4 komkommer
  • 1 bosui
  • 1 koffielepel Pittige Thaise citroengras kruiden
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 10 gram ongebrande cashew noten
  • 1/4 limoen

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Theelepel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenweegschaal
  • Grote mengschaal
  • Vergiet

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Doe de ontvelde garnalen in een mengschaal. Voeg de kruidenmix en de olie toe en roer goed om.
  2. Kook water in een pan.
  3. Als het water kookt, kook je de suger snaps 1-2 minuten. Daarna haal je ze uit het water en doe je ze in de vergiet. Gooi het water niet weg, laat het in de pan zitten.
  4. Koel de suger snaps af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen.
  5. Kook de mihoen in dezelfde pan volgens de beschrijving op de verpakking.
  6. Spoel deze af met koud water en laat uitlekken.
  7. Ondertussen kun je de garnalen bakken. Je hoeft hiervoor geen extra olie toe te voegen in de pan, want die zit al in de marinade.
  8. De groenten snijden. Maak langwerpige stroken van ongeveer 0,5 x 3 cm van de paprika en bleekselderij.
  9. Snijd de komkommer horizontaal door de helft. Verwijder de zaadlijst met een kleine lepel. Snijd in stukjes van 0,5-1 cm.
  10. Maak het bord op. Hak de cashew noten, snijd de lente ui in ringetjes en snijd partjes van de limoen.
  11. Je kunt dit gerecht prima koud eten als lunch of diner. Of gooi alles in een grote bak om mee te nemen naar je werk. Hussel dan nog even lekker door zodat alle smaken mengen. (De de cashew noten in een apart bakje en voeg toe net voordat je gaat eten)

Tip: Neem de bowl als salade mee naar je werk of een picknick.

Eet smakelijk!

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *