Snelle flammkuchen met spinazie, ui en paprika

Snelle flammkuchen met babyspinazie, rode ui en zoete paprika
Snelle flammkuchen met babyspinazie, rode ui en zoete paprika

Ik ben dol op pizza. Maar helaas past een pizza niet echt in een natrium beperkt dieët. Ook is het allerminst laag in calorieën. Ik heb hiervoor een oplossing gevonden in deze hemelse vervanging. En geloof mij, deze is bijna net zo lekker als de gewone variant. Maar wel een stuk minder zout en gezonder.

Als basis voor deze flammkuchen heb ik een Libanees platbrood gebruikt. Deze kun je kopen in een Turkse winkel, supermarkt of zelf maken. Voor het gemak heb ik gekozen voor de supermarkt variant. In een verpakking zitten 5 broden. Deze zijn lekker dun en als je ze bakt in de oven krijg je een heerlijke knapperige bodem.

Ik heb de flammkuchen besmeerd met zuivelspread naturel light. Maar wil je wat meer richting een echte pizza dan kun je natuurlijk ook een tomaten basis kiezen.

Het is een super snelle lekkere lunch hap. Maar met een frisse salade ernaast kun je er ook prima je avondeten van maken.

  • Voorbereidingstijd7 min
  • Kooktijd8 min
  • Totale tijd15 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën267 cal
  • Zout per portie0.9 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Snelle flammkuchen met baby spinazie, rode ui en punt paprika

  • 1 Libanees platbrood (ong 52 gr)
  • 30 gram zuivelspread naturel light
  • 20 gram baby spinazie
  • 50 gram punt paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano of 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • 30 gram 30+ jong belegen kaas
  • 1/2 theelepel citroensap

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Oven met rooster
  • Keukenweegschaal
  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Snijd de rode ui en punt paprika in halve ringen.
  3. Meng de geperste knoflook teen en het citroensap met de zuivelspread..
  4. Besmeer het platbrood gelijkmatig met het zuivelspread mengsel.
  5. Verdeel de babyspinazie over het platbrood.
  6. Doe hetzelfde met de rode ui en punt paprika.
  7. Verdeel de kaas gelijkmatig over de flammkuchen.
  8. Snijd de oregano fijn en verdeel over de flammkuchen.
  9. Plaats de flammkuchen in de oven. Na 8 minuten is deze klaar.

Tip: Varieer met de toppings (en het smeersel) van de flammkuchen. Kies wel altijd voor groenten die je rauw ook kunt eten of vlees/vis/kip die al gaar is of niet lang nodig heeft in de oven. 8 Minuten is namelijk vrij kort en de kans is groot dat je anders ongare ingrediënten aan het eten bent..

Eet smakelijk!

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *