Asperges met Hollandse garnalen en citroenboter

Asperges met Hollandse garnalen en citroenboter
Asperges met Hollandse garnalen en citroenboter

Ik heb een hele tijd gehad dat ik geen verse asperges lustte. Maar de laatste jaren ben ik daar echt van terug gekomen. Dus aangezien het weer asperge seizoen is, moet daar uiteraard van genoten worden.

Deze asperges met Hollandse Garnalen en citroenboter is zo lekker! Een beetje zilt door de Hollandse garnalen en de citroenboter erbij maakt het helemaal af. Hoewel Hollandse garnalen niet op het lijstje staat met vis welke je kunt eten met een zoutarm dieet, eet ik ze wel regelmatig. Net als andere schelpdieren. Ik vind het gewoon te lekker. En alles met mate toch? Zolang je er niet te veel van eet blijft je zoutinname beperkt. Dit asperge gerecht bevat nog net geen 1 gram zout, dus prima lijkt mij.

Het witte asperge seizoen loopt van april en duurt traditioneel tot 24 juni. Dan is het Sint Jan. De asperge planten hebben daarna nog zo’n 100 dagen om weer aan te sterken en de winter te kunnen overleven. Zo kunnen ze het jaar erna weer heerlijke asperges voor ons maken. Asperges zijn als je ze vroeg in het seizoen koopt vaak best prijzig. Hoe meer er op komen en dus hoe later in het seizoen hoe goedkoper ze worden. Maar ze blijven wel het witte goud, dus heel goedkoop zullen ze nooit worden. Asperges zijn heerlijke groenten die daarnaast ook heel laag in calorieën zijn. Nog meer reden dus om er van te genieten zolang het kan.

Wij aten de asperges met Hollandse garnalen en citroenboter als hoofdgerecht en vonden het meer dan voldoende. De asperges, het ei en de Hollandse garnalen vullen heel goed. Maar je zou er uiteraard ook nog wat krieltjes bij kunnen maken.

Het is een fris asperge gerecht wat net wat anders is dan de standaard asperges met ham en ei. Dit is echt mijn persoonlijke favoriet om asperges te eten. Zo lekker!! Dus ik ben zeker benieuwd wat jij ervan vindt.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd20 min
  • Totale tijd25 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën346 cal
  • Zout per portie0.99 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Asperges met Hollandse garnalen en citroenboter

  • 10 (geschilde) asperges
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 koffielepel mayonaise
  • 1 ei
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1/2 biologische citroen (de rasp en sap)
  • Verse dille
  • Vers gemalen zwarte peper

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Mengschaal
  • Grote hapjespan of aspergepan
  • Steelpannetje

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Schil de asperges. Zorg dat er geen harde schillen meer zijn. Haal de kontjes eraf op zo’n 3 cm wanneer deze hard aanvoelen.
  2. Zet de hapjespan of aspergespan op het vuur.
  3. Leg de asperges erin en vul aan met water totdat de asperges onderwater staan.
  4. Breng het water aan de kook en laat daarna de asperges nog zo’n 15 minuten koken op laag vuur. Dit is afhankelijk van hoe dik jouw asperges zijn. Dikkere asperges hebben een langere tijd nodig.
  5. Kook 1 hardgekookt ei. Doe het water in de pan samen met het ei en breng aan de kook. Kook het eitje daarna nog 8 minuten.
  6. Meng ondertussen de mayonaise met de Hollandse garnalen en breng op smaak met wat vers gemalen peper.
  7. Verwarm in een pannetje de boter langzaam totdat deze vloeibaar wordt. Doe dit echt heel langzaam, want je wil niet dat de boter verkleurd.
  8. Voeg de citroenrasp en het sap toe aan de boter samen met fijngesneden dille. Als de asperges nog niet klaar zijn draai je het vuur uit en warm je de saus op als deze gaar zijn net voor het serveren.
  9. Laat het ei schrikken onder koud water en pel deze. Hak in kleine blokjes,
  10. Als de asperges klaar zijn leg je ze op het bord met de garnalen en het ei. Verdeel daarna de warme citroenboter eroverheen.

Tip: Ook lekker met wat gekookte of gebakken krieltjes erbij.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Asperges met Hollandse garnalen en citroenboter pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *