Chineese aubergine en spruitjes stoof met mie

Chineese aubergine en spruitjes stoof met mie
Chineese aubergine en spruitjes stoof met mie

Zachte smeuïge fluweelzachte aubergine.. Dan is aubergine op z’n best vindt. Deze Chinese aubergine en spruitjes stoof met mie heeft dat. Doordat de aubergine zacht gestoofd wordt, krijgt het de fijne structuur die het zo lekker maakt.

Dit gerecht kun je ook prima maken zonder spruitjes als je hier niet van houdt. Gewoon weglaten.. Ik heb ketjap manis voor dit gerecht gebruikt met minder zout, geen zoutarme maar die van Samasaya… Die vindt ik persoonlijk heel lekker en het zoutgehalte valt er mee in vergelijking met ‘gewone’ ketjap manis.

De Spaanse peper kun je naar smaak toevoegen, maar ik houd wel van pittig dus ik heb mij niet ingehouden.

Per persoon is dit gerecht goed voor meer dan 300 gram groente. De aubergine en spruitjes zijn super gezonde groenten om te eten. Door de spruitjes alleen al krijg je met dit gerecht 150mg vitamine C binnen. Dat is 3x zoveel als wanneer je een sinaasappel zout eten.

Je kunt de stoof met noodles of bijvoorbeeld rijst eten. Maar ook zonder is het een heerlijk gerecht. Of denk eens verder… Als onderdeel van een bowl lijkt mij dit ook heerlijk… Hmmm..

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd40 min
  • Totale tijd45 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën394 cal
  • Zout per portie0.33 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Chinese aubergine en spruitjes stoof met mie

  • 100 gram volkoren noodles
  • 2 aubergines
  • 200 gram kleine schoongemaakte spruitjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 koffielepel sesam olie
  • 4 tenen knoflook
  • stukje van 2×4 cm gember (of naar smaak)
  • 1 eetlepel zoete chili saus
  • 1/2 Spaanse peper
  • 25ml ketjap manis (Ik gebruikte deze vanwege het zout)
  • 2 eetlepels water
  • 1/2 theelepel chinese 5 spice kruiden
  • 1 bos uitje
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepels
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Grote hapjespan
  • Pan
  • Keukenweegschaal
  • Kleine en grote mengschaal
  • Vergiet

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Maak de ui schoon en snijd deze doormidden. Snijd reepjes van de ui.
  2. Doe de olie in de hapjespan en laat warm worden.
  3. Doe de ui in de pan en laat op laag/middelhoog vuur garen met de deksel op de pan. Af en toe doorroeren.
  4. Ondertussen ontdoe je de knoflook en gember van schilletjes. Snijd deze heel fijn.
  5. Voeg bij de uien en roer goed door.
  6. Snijd het groen van de aubergines, halveer deze en maak repen van ongeveer 1-1,5 cm dik lang. Snijd de repen nogmaals door midden zodat ze korter worden.
  7. Doe de aubergine en een grote mengschaal en doe je bloem erbij. Meng goed door zodat er overal bloem zit.
  8. Doe ze in de hapjespan. Roer goed door en bak op middelhoog/hoog vuur totdat ze een mooi kleurtje krijgen.
  9. Draai het voor lager en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten langzaam garen. Roer af en toe door.
  10. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd heel fijn.
  11. Doe in een kleine mengschaal de ketjap manis, het water, de Spaanse peper, de 5 spice kruiden en de chili saus en meng goed door.
  12. Maak de spruitjes schoon door een stukje van het kontje te verwijderen en de buitenste blaadjes te verwijderen.
  13. Verwarm water in een pan voor de noodles.
  14. Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking. En giet deze af als ze gaar zijn.
  15. Voeg de spruitjes toe en laat nog zo’n 10-15 minuten door garen. Hoe zachter de aubergine hoe lekkerder… Is je aubergine nog niet zacht? Wacht dan nog even met de spruitjes..
  16. Voeg de laatste 5 minuten het sausje toe en meng goed door.
  17. Snijd het groen van een bos uitje in reepjes ter garnering.
  18. Doe de noodles in een kom aan een kant en de stoof aan de andere kant.
  19. Garneer met de bos ui en wat sesamzaadjes.

Tip: Ook lekker met rijst!

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Chineese aubergine en spruitjes stoof met mie pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *