Crunchy chicken wrap met honing mosterdsaus

crunchy chicken wrap met honing mosterdsaus
crunchy chicken wrap met honing mosterdsaus

Deze crunchy chicken wrap met honing mosterdsaus is hier altijd een hit. Sowieso hoor ik een dikke yes van puber zoon als hij ziet dat er crunchy chicken gemaakt wordt. kipnuggets, maar dan veel lekkerder, zelfgemaakt en dus met meer smaak!

Ik had eigenlijk de crunchy chicken bedacht op een grotere wrap. Maar ik had alleen medium wraps in huis, dus werd het een wat lastiger dicht te vouwen wrap. Iets te vol belegd, maar desondanks niet minder lekker.

Om de kip te paneren gebruik ik panko. Panko is een Japans paneermeel wat niet te vergelijken is met gewoon paneermeel. Het geeft een veel luchtigere en krokantere bite aan gerechten. Perfect dus voor crunchy chicken stukjes. Hierdoor worden de kipstukjes echt knapperig. Je kunt ook gewone paneermeel gebruik als je het niet kunt vinden. Maar de meeste supermarkten verkopen het tegenwoordig wel (het staat bij de Japanse producten), dus dat hoeft geen belemmering te vormen.

Wij eten de crunchy chicken stukjes ook vaak los bij wat groenten en aardappeltjes. Maar zo op een wrap zijn ze wel echt onweerstaanbaar lekker…

  • Totale tijd30 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën499 cal
  • Zout per portie1,27 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • crunchy chicken wrap met honing mosterdsaus

  • 4 medium wraps
  • 400 gram kipfilet
  • 80 gram panko
  • 1 ei
  • 40 gram bloem
  • 2 koffielepels cajun kruiden of andere kruiden naar smaak
  • Flinke hand rucola sla
  • 1/3 komkommer
  • 4 waspenen
  • 1 tomaat
  • 1/2 mango
  • Olijfolie in sprayfles (Bertolli heeft een fijne extra vergine)
  • Voor de saus:
  • 40 gram mayonaise
  • 10 gram honing
  • 10 gram mosterd
  • citroensap naar smaak
  • Cajun kruiden:
  • 3 delen oregano
  • 3 delen paprika poeder zoet
  • 1/2 deel uienpoeder
  • 1/2 deel knoflookpoeder
  • 1/4 deel cayenne peper

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Pan
  • Airfryer
  • Keukenweegschaal
  • 3 diepe borden

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de kipfilet in een gelijk aantal stukkenvan gelijke grootte. Zo’n 4-5 per persoon.
  2. Meng de cajun kruiden met de bloem.
  3. Doe de bloem+kruiden, een geklust ei en de planko elk in een diep bord.
  4. Haal de kipfilet eerst door de bloem, vervolgens met je andere hand door het eimengsel. Vervolgens met je andere hand door de planko. Op deze manier houd je een ‘natte’ en ‘droge’ hand. Bedek de kipfilet telkens helemaal zodat er overal meel, ei en planko zit.
  5. Spray de kipfilets aan beide zijdes in met olie.
  6. Leg in de airfryer en bak in 14 minuten op 180° graden totdat ze goudbruin zijn.
  7. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.
  8. Rasp de wortels.
  9. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  10. Snijd de mango in reepjes.
  11. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door. Voeg eventueel nog wat water toe wanneer de saus te dik is.
  12. Verwarm de koekenpan en warm de wraps even kort op. Leg op het bord.
  13. Verdeel de rucola sla, de komkommer, de wortel, de tomaat en mango over de wraps.
  14. Als de kipstukjes klaar zijn leg je deze op de wraps en verdeel je de saus erover.

Tip: Varieer met andere groenten en andere sausjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

crunchy chicken wrap met honing mosterdsauspin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *