Garnalen met noedels en groenten

Garnalen met noedels en groenten
Garnalen met noedels en groenten

De garnalen met noedels en groenten zijn een heerlijke lunch of avond maaltijd. Licht pitje, net genoeg maar niet overheersend. De zoete punt paprika en wortel geven dit gerecht een zoetige smaak.

Houd je niet van vis? Dan kun je de garnalen ook prima vervangen door kip of vlees. Of maak het vegetarisch.

Een simpel gerecht wat vast goed in de smaak valt. De Pittige Thaise citroengras kruiden zijn lekker pittig, maar als je niet te veel gebruikt zoals voor dit gerecht is de pit niet overheersend maar precies goed. En houd je van meer pit dan gebruik je gewoon een extra schepje.

Garnalen zijn helaas niet het meest zoutarme wat je kunt bedenken. Maar aangezien ik wel op zout let, maar ze ook heel lekker vindt… Let ik gewoon op met wat ik de rest van de dag eet. Voor mij werkt dat prima. Maar als jij ze door het zoutgehalte liever niet eet dan kun je de garnalen uiteraard ook vervangen door andere vis. Blokjes zalm of kabeljauw lijken mij hier ook heel lekker bij.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd25 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën394 cal
  • Zout per portie1,54 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Garnalen met noedels en groenten

  • 50 gram volkoren noedels
  • 125 gram gepelde granalen
  • 1/4 gele paprika
  • 1/2 grote punt paprika
  • 50 gram diepvries doperwten
  • 1 bospeen
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel ketjap manis (Die van Samasaya gebruikte ik, maar natriumarme is ook goed)
  • 1 theelepel Kruidenmix > Pittige Thaise citroengras kruiden
  • Eventueel verse (diepvries) koriander

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Kookpan
  • Wok of hapjespan
  • Keukenweegschaal
  • Vergiet

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Kook water voor de noedels.
  2. Schil de wortel met een dunschiller. Snijd de wortel diagonaal door midden en maak er halve maan plakjes van.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd de gele paprika in kleine blokjes. Snijd de rode punt paprika in reepjes.
  4. Ontvel de garnalen.
  5. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
  6. Verwarm de olie in de wok/hapjespan.
  7. Bak op matig vuur de knoflook 30 sec. ongeveer. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, het mag niet verbranden.
  8. Voeg de garnalen toe en de Kruidenmix > Pittige Thaise citroengras kruiden.
  9. Roer en bak ongeveer 2 minuten totdat de garnalen vrijwel gaar zijn.
  10. Haal de garnalen uit de pan.
  11. Kookt het water al? Voeg dan de noedels toe en roer af en toe in de pan zodat de noedels los van elkaar komen. Volg de verpakking voor de gewenste kooktijd.
  12. Voeg de groenten toe aan het kookvocht van de garnalen en bak deze nog 4 minuten op middelmatig vuur. Regelmatig even roeren.
  13. Als de noedels klaar zijn giet je deze af en voeg je ze bij de groenten. Ook de garnalen en ketjap voeg je nu toe.
  14. Nog even 1-2 minuten warm laten worden en je kan gaan eten.
  15. Voeg op het laatst eventueel nog wat verse (diepvries) koriander toe.

Tip: Voeg een 1/2 rode peper toe voor meer pit! Blus af met wat komkommer schijfjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Garnalen met noedels en groenten pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *