Gevulde portobello met spinazie en rochebaron

Gevulde portobello met spinazie en rochebaron
Gevulde portobello met spinazie en rochebaron

Deze gevulde portobello met spinazie en rochebaron is te lekker! Ik plaatste al eens eerder een recept voor gevulde portobello met spinzazie maar deze is echt nog veel lekkerder. Ik vond blauw aderige kaas nooit zo lekker. Voor mij veel te scherp. Maar deze rochebaron is heel mild van smaak en lekker romig. En dat vind ik dan weer wel lekker. Het geeft het gerecht net een beetje scherpte zonder overheersend te worden.

Voordeel van de kaas toevoegen aan de spinazie is dat deze niet stroef aanvoelt in je mond. Het zuur wat dit veroorzaakt bij spinazie wordt door de kalk uit de kaas opgenomen.

Door de kaas door de spinazie te mengen krijg je een soort spinazie al la creme textuur. Zo lekker. Prima gerecht om als lunch te eten met een salade van tomaat, komkommer en rode ui bijvoorbeeld. Maar ook als voorgerecht durf ik dit zeker te serveren.

De kaas die ik gebruikte heeft helaas dierlijk stremsel dus niet vegetarisch. Maar met de juiste kaas, bijvoorbeeld een brie met plantaardig stremsel, kun je hier een prima vegetarisch gerecht van maken.

Als je dit gegeten hebt heb je meteen de aanbevolen groente voor meer dan een dag gegeten. Veel meer zelfs nog Dit gerecht bevat namelijk meer dan 500 gram groenten. Leg die maar eens op je bord.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd14 min
  • Totale tijd24 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën354 cal
  • Zout per portie0.95 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Gevulde portobello met spinazie en rochebaron

  • 200 gram spinazie
  • 2 portobello’s
  • 50 gram rochebaron 50+
  • 1/2 rode ui
  • 1 roma tomaat
  • 1 theelepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm
  • grof gemalen zwart peper naar smaak

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Hakmolen
  • (Stoom)pan
  • Keukenweegschaal
  • Grote mengschaal
  • Schone theedoek

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Stoom de spinazie zodat deze slinkt. Ik heb dit gedaan in een pastapan met een klein laagje water zodat de spinazie in het vergiet niet onder water stond. Maar je zou dit ook kunnen doen door een laagje water aan de kook te brengen en er een vergiet boven te hangen en de deksel op de pan te doen.
  2. Als de spinazie is geslonken pak je een schone theedoek. Hierin doe je de spinazie en je knijpt het overtollige water eruit. Als je dit niet doet wordt het heel papperig.
  3. Verwijder de steeltje uit de portobello’s. De sporen kun je gewoon laten zitten.
  4. Wrijf de bolle kant van de portobello in met de olie.
  5. Bak de portobello’s 7 minuten op 180° graden in de airfryer of 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200° graden. Gebruik je een oven? Leg er dan een stukje bakpapier onder.
  6. Ontvel de knoflook teen en hak in grove stukken en doe in de hakmolen.
  7. Doe ook de spinazie in de hakmolen samen met de halve rode ui die je grof hebt gesneden.
  8. Ook doe je de helft van de kaas erbij + de korstjes van de andere helft. Je kunt de korst gewoon eten.
  9. Dit mix je tot een samenhangend geheel. Niet te fijn, maar ook niet te grof.
  10. Snijd de tomaat doormidden en verwijder het de zaadlijst en pittjes.
  11. Snijd in kleine blokjes en doe bij het spinazie mengsel.
  12. Doe hier nu ook de citroensap, tijm en de zwarte peper bij.
  13. Meng met een lepel door en proef even of het goed op smaak is.
  14. Vul de portobello’s met het spinazie mengsel.
  15. Snijd de overgebleven rochebaron in kleine blokjes en verdeel over de portobello’s.
  16. Bak de gevulde portobello’s nog 5-7 minuten op 180° graden in de airfryer. Of 5-10 minuten in de oven op 200° graden.

Tip: Voeg wat walnoten toe voor een beetje bite. Of gebruik een andere kaassoort.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Gevulde portobello met spinazie en rochebaron pinj

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *