Gevulde portobello met spinazie

Gevulde portobello met spinazie
Gevulde portobello met spinazie

De gevulde portobello met spinazie is echt een aanrader als je van champignons houdt. Als je nog nooit portobello hebt gegeten zou je dat eigenlijk gewoon eens moeten proberen. Zo uit de oven gevuld met spinazie en met kaas erover is het echt heerlijk. Nu heb ik ze gevuld met spinazie, maar je zou ze ook kunnen vullen met boerenkool, tomaat en ook zelfs met ei. Net wat je zelf lekker vindt.

De gevulde portobello met spinazie is gekruid met Spaanse peper, knoflook, tijm en dragon. Tijm en champignons zijn een perfecte match. Zo lekker samen. De dragon geeft het een heel klein beetje een anijs achtige smaak, maar zeker niet overheersend. Heb je geen dragon in huis? Gebruik dan rozemarijn, oregano of basilicum. Ook heel lekker erbij.

Ik maakte deze gevulde portobello met spinazie in een airfryer, maar je kunt ‘m uiteraard ook gewoon in een oven maken. Dan verwarm je de oven voor op 200° graden en bak je de portobello in 15-20 minuten klaar.

Deze portobello met spinazie is een lekker gerecht om als lunch te eten. Maar kan ook zeker als voorgerecht of bijgerecht gegeten worden.

Champignons bevatten in verhouding tot andere groenten veel meer eiwitten. Ze kunnen natuurlijk vlees niet vervangen, maar als je vegetarisch eet is het eten van champignons een goede vervanger. Bovendien bevatten ze ook nog eens veel vezels. Heel gezond dus!

  • Voorbereidingstijd4 min
  • Kooktijd26 min
  • Totale tijd30 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën330 cal
  • Zout per portie0.33 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Gevulde portobello met spinazie

  • 2 portobello’s
  • 100 gram spinazie
  • 1/2 rode peper
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 koffielepels koolzaadolie
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 gram ongebrande amandelen

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Hapjespan
  • Keukenweegschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de knoflook in dunnen plakjes.
  2. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Verhit de olie in de hapjes pan of laag vuur.
  5. Bak de knoflook en Spaanse peper op laag vuur ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg de spinazie, tijm en dragon toe en bak op hoog vuur totdat de spinazie goed geslonken is.
  7. Vul de portobello’s met het spinazie mengsel en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
  8. Stel de airfryer in op 180° graden en bak de portobello’s in het mandje in 20 minuten klaar.  Gebruik een snackdeksel.
  9. Hak ondertussen de amandelen.
  10. Als de potobello’s klaar zijn leg je ze op een bord en verdeel je de amandelen.

Tip: Gebruik walnoten in plaats van de amandelen. Of varieer in kruiden.

Als voor of bijgerecht zijn het 2 porties.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Gevulde portoberllo met spinazie piin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *