Hartig taartje met cambozola en ui

Hartig taartje met cambozola en ui
Hartig taartje met cambozola en ui

Dit hartig taartje met cambozola en ui is hartig en zoet tegelijk. De gekarameliseerde uien en druiven maken dit hartige taartje lekker zoet. De cambozola, een brie achtig kaasje met blauw ader, geeft het taartje de hartige smaak. Dit allemaal samen op knapperige bladerdeeg bodem maken dit gerecht heerlijk als voorgerecht of lunch hap.

De ui wordt langzaam gegaard in een beetje olie en zoet gemaakt met bruine suiker. Een beetje balsamicoazijn geeft de uien een klein zuurtje.

De cambozola is een romige zachte kaas met licht blauwe ader. Heel toegankelijk als je brie lekker vind, maar niet een sterke blauw ader kaas. Je kunt uiteraard ook een ander kaasje gebruiken als je hier niet van houd.

Ik kies voor roomboter bladerdeeg van Koopmans. Deze bevat alleen kleurstof en verder geen E-nummers of palmvet. Het scheelt wel wat in calorieën, maar wel zo lekker en gezonder.

Heb je zin in een lekkere warme lunch? Dan is dit een heerlijke aanrader!

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd28 min
  • Totale tijd33 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën322 cal
  • Zout per portie0.84 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Hartig taartje met cambozola en ui

  • 2 bladerdeeg plakjes
  • 1 ui
  • 2 ml olie (gebruik een sprayflesje)
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 10 blauwe druiven
  • 50 gram cambozola
  • 2 takjes tijm

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Keukenweegschaal
  • Oven

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de schoongemaakte ui door de helft. Snijd vervolgend in plakjes, en daarna nog een doormidden zodat je 1/4 ringen krijgt.
  2. Verwarm de olie in de koekenpan. Bak de uien op laag/middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Zo’n 5-8 minuten. Roer voortdurend om zodat de uien niet aanbakken.
  3. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en roer goed door. Voeg een eetlepel water toe en laat op zacht vuur nog 15-20 minuten zacht worden en karameliseren.
  4. Verwarm ondertussen de  oven voor op 220 graden.
  5. Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer.
  6. Verwijder het papier en leg op een stuk bakpapier op het ovenrooster. 
  7. Prik gaatjes in het bladerdeeg zodat de warmte straks weg kan en het lekker knapperig wordt.
  8. Als de uien klaar zijn verdeel je deze over het bladerdeeg. Zorg dat je 1-1,5 van de rand nergens mee belegd zodat de randen omhoog kunnen komen tijdens het bakken.
  9. Halveer de druiven en verdeel over het bladerdeeg.
  10. Snijd de cambozola in plakjes en verdeel over het bladerdeeg.
  11. Verdeel de tijm over het bladerdeeg.
  12. Bak 10 minuten in de oven op 220 graden. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 180 graden en bak je nog 10 minuten.
  13. Serveer met wat rauwkost of een frisse salade als lunchgerecht of voorgerecht. Of gewoon zonder iets erbij is het ook heerlijk.

Tip: Gebruik in plaats van cambozola brie. Of gebruik in plaats van druiven een paar plakjes peer.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *