Italiaans gevulde portobello caprese

Italiaans gevulde portobello caprese
Italiaans gevulde portobello caprese

Ahh deze Italiaans gevulde portobello caprese is goddelijk! Ik moet eerlijk bekenen dat ik geen grote caprese fan ben. Maar op deze manier is vindt ik het wel heerlijk.

Een klassieke caprese salade bestaat uit tamaat, mozzerella en basilicum. Door het warm maken smelt de kaas en worden de smaken veel intenser.

In mozzerella zit niet heel veel zout, dus kun je dat best met mate eten.

Ik nam er twee als lunch gerecht met wat komkommer. Maar 1 portobello als voorgerecht zou zeker niet minder lekker zijn.

De portobello’s bak je eerst even voor in de oven. Zo worden ze al een beetje zacht. Daarna vul je ze met het tomaat, mozzerella en basilicum mengel. Terug de oven in zodat de kaas lekker gaat smelten en de tomaatjes poffen.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd25 min
  • Totale tijd30 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën246 cal
  • Zout per portie0.20 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Italiaans gevulde portobello caprese

  • 2 portobello’s
  • 6 mini mozzarella balletjes
  • 16 snoeptomaatjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • 3 koffielepels olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Snijmes
  • Snijplank
  • Ovenschaal
  • Oven

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verwarm de oven op 200° graden voor.
  2. Verwijder de steel en plaatjes (het mooie lamel achtige rondom de steel) uit de portobello’s. De steel kun je er voorzichtig uitsnijden. De plaatjes gaan makkelijk weg met een kleine lepel.
  3. Smeer elke portobello in met 1 koffielepel olijfolie.
  4. Leg in een ovenschaal en bak 10 minuten.
  5. Ondertussen ga je de snoeptomaatjes halveren. De mozzarella bolletjes in 4 stukjes snijden. De basilicum fijn snijden. Dit doe je allemaal in een bakje met de koffielepel olijfolie. Zwarte peper naar smaak toevoegen. En goed door roeren.
  6. Als de portobello’s 10 minuten in de oven hebben gestaan haal je ze eruit.
  7. Verdeel het tomaat mozzarella mengsel over de beide portobello’s. Doe dit nog 15 minuten terug in de oven.

Tip: Als variatie kun je er wat druppels balsamico azijn overheen doen als het klaar is.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *