Italiaanse pan tosti caprese

Italiaanse pan tosti caprese
Italiaanse pan tosti caprese

Dat je voor een tosti geen tostiijzer nodig hebt bewijst deze Italiaanse pan tosti caprese je. Uit een pan is een tosti zelfs net zo lekker, zo niet lekkerder als je het mij vraagt. En deze tosti is zo belegt dat in een pan bakken beter is.

Deze tosti heeft alles wat je van een tosti verlangt. Gesmolten kaas, lekker knapperig en een fijne smaak. Maar goed, hoe kan het mis gaan met de smaak combi van tomaat, mozzarella en pesto toch? Bijna niet mogelijk.

Doordat mozzarella redelijk laag in zout is blijft je met de zelfgemaakte pesto nog lekker onder de 1 gram zout voor deze tosti. Serveer er een salade bij van (snoep) tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitjes en wat goede olijfolie en je hebt er een heerlijke lunch van gemaakt.

Ik gebruik voor deze tosti graag een vleestomaat. Die heeft net wat minder vocht dan een normale tomaat. Hierdoor word het brood niet zo zompig. Maar je kunt ook een normale tomaat gebruiken of een roma tomaat. Verwijder dan wel de pitjes zodat je het zompig worden voorkomt.

De basilicum blaadjes geven nog wat meer smaak, maar ook zonder en met de pesto blijft deze tosti smaakvol.

Je kunt de tosti uiteraard ook in een tosti apparaat maken. Maar omdat bij mijn grill de tosti dan redelijk plat gedrukt word vind ik het voor deze tosti lekkerder om ‘m in de pan te maken. Dan wordt de kaas er niet uitgedrukt.

Een tosti is trouwens een perfecte manier om restjes oud brood op te maken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een verse boterham gebruikt voor deze heerlijke lunch maaltijd.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd10 min
  • Totale tijd15 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën350 cal
  • Zout per portie0.93 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Italiaanse pan tosti caprese

  • 2 volkoren boterhammen
  • 50 gram mozzarella light
  • 1/2 vlees tomaat
  • 1 koffielepel pesto
  • 5 gram ongezouten smeerbare roomboter
  • een aantal basilicum blaadjes

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Koekenpan met passende deksel

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de tomaat in plakken. Laat een beetje uitlekken en/of dep droog.
  2. Snijd de mozzarella in plakken.
  3. Smeer 1 kant van een van de boterhammen in met de pesto.
  4. Beleg met de tomaat en vervolgens de mozzarella.
  5. Snijd de basilicum blaadjes fijn. Verdeel over de mozzarella.
  6. Leg de andere boterham erop. Smeer in met de helft van de boter.
  7. Draai de boterham voorzichtig om en smeer de andere kant ook in.
  8. Verwarm de koekenpan op laag-middel hoog vuur.
  9. Bak de tosti aan beide kanten goudbruin. Liever langzamer dan te snel. Zo krijgt de kaas voldoende kans om te smelten. Ik leg altijd een deksel op de koekenpan om dit te versnellen.

Tip: Voeg wat geroosterde pijnboompitjes toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Italiaanse pan tosti caprese pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *