Knapperige spanakopita quesadilla’s

Knapperige spanakopita quesadilla's
Knapperige spanakopita quesadilla's

Deze knapperige spankopita quesadilla’s zijn een variatie op de Griekse spanakopita filodeeg driehoekjes die ik al eerder maakte. Door het langzaam garen in de koekenpan smelt de feta. In combinatie met de spinazie, ui en kruiden krijg je een heerlijke hartige snack of lunch gerecht.

Zelfs als je niet zo van feta houd (zoals ik) is dit een lekker gerecht. Ik ben het echt aan het leren eten. Feta op een salade vindt ik nog niet lekker van smaak, maar zo verwerkt lust ik het zeker wel.

De quesadilla is een echt Mexicaans gerecht. Deze wordt gemaakt met een tortilla. Ik gebruik voor deze quesadilla’s Libanees platbrood. Je kunt natuurlijk ook gewoon een tortilla gebruiken, maar in het Libanees platbrood wat ik koop in de supermarkt zit in vergelijking met de tortilla’s uit de supermarkt geen rotzooi. Maar met deze Griekse vulling heb je het beste van 3 wereld keukens.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd25 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën340 cal
  • Zout per portie1,96 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Knapperige spanakopita quesadilla’s

  • 2 Libaneeseplatbroden
  • 150 gram bevroren fijngesneden spinazie (blokjes zonder a la crème)
  • 1 ui
  • 90 gram feta
  • 10 gram peterselie
  • 3 (kleine) takken munt
  • 1 koffielepel dille
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 geklutst ei
  • 1 koffielepel olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak 

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Koekenpan
  • Keukenweegschaal
  • Mengschaal
  • Iets zwaars wat in de koekenpan past. Ik gebruikte een andere koekenpan

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Snij de ui fijn.
  3. Doe 1 koffielepel olijfolie in de pan en fruit de uitjes tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en roer op laag-middel hoog vuur ongeveer 3-4 minuten door.
  5. Snijd ondertussen de kruiden fijn. De steeltjes van de peterselie kun je gewoon gebruiken, snijd ze heel fijn. Bij de munt gebruik je alleen de blaadjes. Ik heb gedroogde dille gebruikt, maar je kunt uiteraard ook verse gebruiken.
  6. Voeg de kruiden en wat peper naar smaak toe.
  7. Roer nog ongeveer 1 minuut door en zet het vuur uit.
  8. Mix de halve geklopte ei met de helft van de feta tot een gladde massa. Voeg dit bij het spinazie/ui mengsel.
  9. Verkruimelde rest van de feta en roer dit door het mengsel heen.
  10. Verwarm de koekenpan.
  11. Leg 1 Libanees platbrood in de koekenpan.
  12. Verdeel het spinazie/ui/feta mengsel over het Libanees platbrood.
  13. Leg het andere Libanees platbrood erbovenop. En druk plat met de andere pan of het zware voorwerp welke jij hebt.
  14. Bak heel langzaam op laag/midden hoog vuur totdat  beide zijdes knapperig en krokant zijn en de binnenkant gestold en gesmolten. Hoe lang dit duurt hang af van hoe hoog je je vuur hebt staan. Hoe lager het vuur staat hoe beter, want dan krijgt de warmte goed de kans om tot het binnenste toe te dringen.
  15. Snijd de platbroden in 6 stukken en serveer met heerlijke zoutarme Griekse tzatziki saus

Tip: Eet de salade als lunch of serveer als bijgerecht met gebakken krieltjes uit de oven en vis of vlees.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Knapperige spanakopita quesadilla’s pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *