Kruidige Mexicaanse steak fajita

Kruidige Mexicaanse steak fajita pin
Kruidige Mexicaanse steak fajita pin

Heerlijke kruidige Mexicaanse steak fajita. Sinds kort is het bij ons thuis elke vrijdag Mexicaanse avond. En nee we dansen dan niet met een sombrero door de kamer, maar eten taco’s, burrito’s, enchilada’s enzo. Dat word door mijn mannen altijd goed ontvangen en is dus een perfecte manier om het weekend te beginnen. Onlangs maakte ik deze kruidige Mexicaanse steak fajita. Zonder tortilla wrap maar met Tex-Mex aardappeltjes uit de oven erbij.

Het vlees is gemarineerd meer knoflook, jalapeño, limoensap, koriander en kruiden voor een heerlijke Mexicaanse smaak.

Deze fajita kun je ook super goed combineren met een tortilla wrap met wat sla, tomaat, salsa, kaas en guacamole. Maar wil je eens wat anders dan is het ook super lekker met de aardappeltjes erbij.

  • Voorbereidingstijd15 min
  • Kooktijd10 min
  • Wachttijd1 hr
  • Totale tijd1 hr 25 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën208 cal
  • Zout per portie0.13 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Kruidige Mexicaanse steak fajita

    400 gram biefstuk
  • 4 koffielepels limoensap 
  • 2 eetlepels olie
  • 1 jalapeño
  • 10 gram verse koriander
  • 10 gram knoflook
  • 1 koffielepel uienpoeder
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 koffielepel tex-mex kruiden
  • Peper naar smaak

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Grill
  • Keukenweegschaal
  • Kleine mengschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes.
  2. Snijd de jalapeno in grove stukjes. Laat de pitjes weg voor minder pit.
  3. Doe de limoensap, 4 koffielepels olie, jalapeño, grof gesneden koriander (incl. steeltjes) en het uienpoeder in de mengschaal. Roer goed door. Zet ongeveer 1 koffielepel van het mengsel apart voor de groenten.
  4. Doe de biefstukjes bij de marinade en zorg dat er overal een beetje van het mengsel zit. Zet in de koelkast en laat min 30 minuten marineren, maar liefst 2-3 uur.
  5. Haal de biefstuk een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te krijgen.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd in lange repen.
  7. Maak de ui schoon en snijd in halve maantjes.
  8. Halveer de courgette en snijd in partjes.
  9. Doe alle groenten in een mengschaal en doe de rest van de olie en een koffielepel tex-mex kruiden erbij. Hussel goed om.
  10. Maak de grill (of pan) goed heet.
  11. Dep met keukenpapier de biefstukjes droog. Verwijder zo veel mogelijk grote stukken van de marinade.
  12. Peper de biefstukjes goed in.
  13. Schroei de biefstukjes dicht op de grill. Afhankelijk van de dikte en hoe rood je deze wil hebben 1-3 minuten aan beide kanten.
  14. Haal uit de pan en laat rusten met aluminiumfolie eroverheen om de warmte te bewaren.
  15. Bak de groenten in dezelfde grill of andere pan lekker gaar.
  16. Snijd het vlees in schuine repen en serveer met de groenten.

Tip: Eet de kruidige Mexicaanse steak fajita met een tortilla wrap. Lekker met guacamole en Mexicaanse salsa. Of met Mexicaanse aardappeltjes uit de oven.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Kruidige Mexicaanse steak fajita pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.