Maaltijd salade met kaas en druiven

Maaltijd salade met kaas en druiven
Maaltijd salade met kaas en druiven

Deze maaltijd salade met kaas en druiven heb ik geïnspireerd op een salade die ik at toen in in het ETZ lag. Dat ziekenhuisvoer niet saai en smaakloos hoeft te zien bewijst het ETZ (Elisabeth-Tilburg) zeker. Elke dag met het ontbijt komt er een kar langs waaruit je kunt kiezen. Naast de gebruikelijke boterhammen en crackers serveren ze ook vers gesneden fruit, yoghurt en zelfs een smoothie. Je ontvangt dan ook een lijstje met lunches en het avondeten waaruit je kunt kiezen.

Een broodje eiersalade, broodje met brie-walnoten en honing, boterhammen met zalm, pasta met kaassaus en ratatouille, maaltijdsalade’s, maar ook een AVG-tje. En altijd keuze uit een toetje bij de lunch en ’s avonds. En wil je nog wat extra rauwkost dan is dat ook geen probleem. En tussendoor een koekje, vers gesneden fruit of een kip rolletje met mango salsa. Ik verzin het niet hoor! Alles met veel eiwitten, omdat dat je zo aansterkt. En hun filosofie: goed, vers en gezond eten maakt je sneller beter.

Nu had ik het geluk dat ik er lag zonder pijn en een goede eetlust haha… Deze salade is eigenlijk best simpel qua ingrediënten, maar oh zo lekker. Hij was daar met oude kaas gemaakt. En aangezien ik al dat zout niet zo gewend was heb ik redelijk wat kaas niet opgegeten… Zonde… maar ik had genoeg en een zoute mond.

Het exacte recept heb ik uiteraard niet en dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan, En ik moet zeggen deze versie was ook heel lekker. Ik heb de rode kool en komkommer toegevoegd. En in plaats van de oude kaas gekozen voor emmentaler kaas. Gewoon omdat deze wat lager qua zout is.

Toch ga ik ‘m de volgende keer met oude (misschien wel brokkel) kaas maken. Lijkt mij ook super lekker!

Wat zijn jouw ervaringen met ziekenhuisvoer?

  • Totale tijd15 min
  • Aantal porties3
  • Calorieën447 cal
  • Zout per portie0.379 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Maaltijd salade met kaas en druiven

    150 gram gemengde sla
  • 50 gram fijngesneden rode kool
  • 120 gram emmentaler
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 6 snoeptomaatjes
  • 60 gram ongebrande walnoten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 3 koffielepels olijfolie
  • 3 koffielepels balsamico azijn

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Keukenweegschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verdeel de sla over de diepe borden.
  2. Snijd de rode kool fijn en verdeel over de borden.
  3. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een kleine lepel. Snijd in 4 repen en vervolgens in kleine blokjes. Verdeel over de borden.
  4. Snij de rode ui fijn en verdeel over de borden.
  5. Rooster de zonnebloempitten even totdat ze beginnen te poppen. Haal ze dan direct van het vuur en laat ze in een schaaltje afkoelen.
  6. Halveer de snoeptomaatjes en verdeel over de borden.
  7. Halveer de walnoten eventueel en verdeel over de borden.
  8. Verdeel de zonnebloempitten over de borden.
  9. Snijd de kaas in kleine blokjes en verdeel over de borden.
  10. Dresseer elk bord met 1 koffielepel olijfolie en 1 koffielepel balsamicoazijn.
  11. Serveer direct.

Tip: Eet de salade ook eens met oude kaas. Wel meer zout, maar zeker zo lekker.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Maaltijd salade met kaas en druiven pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *