Mexicaanse loaded taco fries

Mexicaanse loaded taco fries
Mexicaanse loaded taco fries

Dit is er eentje hoor: Mexicaanse loaded taco fries. Niet meer dan friet met een Mexicaanse topping. Geen frietjes met of speciaal. Maar een frietje met luxe topping. Je ziet ze steeds meer. Frietzaken waar ze friet verkopen met een heerlijke topping. Dat kan variëren van een Aziatische tot een Hollandse variant en van een pulled chicken tot een heerlijke stoof. En dat wilde ik zelf ook eens gaan maken.

Ik koos voor een Mexicaanse taco versie. Met zelfgemaakte pico de gallo, kaas en kruidige tartaar. De frietjes heb ik gecoat met een beslag.Hierdoor worden ze heerlijk van smaak en lekker knapperig. Je kunt de friet bakken in de oven, maar ik heb ze in de airfryer gebakken. En dat ging ook prima met het beslag.

De frietjes heb ik eerst 10 minuten op 160° graden ‘gepoft’ en daarna nog 10 minuten afgebakken op 180° graden.Ze waren heerlijk krokant en gaar. Ik had vrij dikke frieten, dus als je dunnere gebruikt zul je de tijd wat moeten verkorten. Ik kijk altijd even als ze aan het bakken zijn of ze al zover zijn. Frietjes uit de airfryer zijn best gezond. Ik gebruik eigenlijk altijd maar 1 koffielepel olie voor ons drietjes op 450 gram aardappels. Kies je voor voorgesneden friet uit het koelvak dan zit daar vaak al wat (ongezonde) zonnebloemolie door. Dus dan worden de frietjes wel calorierijker, maar het kan prima als je geen snijder of minder tijd hebt.

Als de frietje gebakken zijn leg je ze in een eenpersoons ovenschaal of op een stukje bakpapier. Hierover verdeel je het tartaar mengsel, de pico de gallo en de kaas.Nog even in de oven en je kunt je vingers erbij aflikken! Mijn hoofd draaide ook meteen overuren bij het proeven. Ik kon alleen nog maar denken aan alle versies die ik ook nog wilde maken. Dus dit zal niet de laatste keer zijn dat we loaded fries eten.

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd20 min
  • Wachttijd30 min
  • Totale tijd1 hr
  • Aantal porties4
  • Calorieën540 cal
  • Zout per portie0,51 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Mexicaanse Loaded taco fries

  • 1kg iets kruimige aardappels of voorgesneden friet
  • 250-300 gram tartaar
  • 1 kleine ui
  • 4 koffielepels taco kruiden
  • 1 koffielepel olie
  • Voor het beslag van de friet:
  • 4 koffielepels bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder 
  • 2 theelepels uienpoeder 
  • 2 koffielepels gerookte paprikapoeder 
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper poeder
  • Voor de toppings:
  • 2 porties pico de gallo
  • 120 gram emmentaler kaas
  • Schijfjes jalapeno 
  • 120 gram zure room
  • Verse koriander
  • Optioneel: guacamole

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Pan
  • Keukenweegschaal
  • Grote mengschaal
  • Vergiet

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de aardappels met een frietsnijder of handmatig is gelijke frieten van 1x1cm.
  2. Spoel de friet schoon en laat 30 minuten in koud water staan weken.
  3. Snijd de ui fijn.
  4. Bak de ui in de olie glazig.
  5. Voeg de tartaar en taco kruiden toe. Rul de tartaar.
  6. Meng in een mengschaal de ingrediënten van het beslag. Zorg dat het goed gemixt is. 
  7. Voeg wat water toe totdat je een gladde massa hebt die niet dik of dun is.
  8. Giet de friet af.
  9. Doe de friet met het beslag in een diepvrieszak. Je kunt ook een grote mengschaal gebruiken en daarin mixen.
  10. Maak de zak dicht en meng de friet en het beslag. Leg dit 5 minuten weg om in te laten trekken.
  11. Doe de friet in een vergiet en laat eventueel overtollig vocht weglekken.
  12. Doe de friet in de airfryer en bak de friet 10 minuten op 160 graden. Schud af en toe om.
  13. Haal friet die aan de bodem blijft plakken los en schud goed om.
  14. Bak de friet vervolgens in 12 minuten op 180 graden krokant. De genoemde tijd kan afwijken als jouw friet dikker of dunner is. Mijn frietjes waren ongeveer 1cm breed.
  15. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  16. Maak de pico de gallo.
  17. Laat de pico de gallo even intrekken en doe deze vervolgens in een zeef. Duw een beetje het vocht eruit zodat de friet straks niet zompig wordt.
  18. Bekleed de bakplaat met 4 stukken bakpapier of gebruik 1 persoons ovenschalen.
  19. Verdeel de friet. Verdeel het tartaar mengsel. Verdeel de pico de gallo. Verdeel de kaas. Voeg eventueel koriander en jalapeno toe.
  20. Bak ongeveer 5-10 minuten totdat de kaas gesmolten is.
  21. Voeg de zure room toe.

Tip: Je kunt er deze heerlijke guacamole bij maken.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *