Mexicaanse salade bowl met jalapeño dressing

Mexicaanse salade bowl met jalapeno dressing
Mexicaanse salade bowl met jalapeño dressing

Een bowl.. Lekker hip! Een Mexicaanse salade bowl met jalapeño dressing. Een bowl bestaat uit 4 dingen. Als eerste uit proteïne als vis, kip, vlees, tofu of wat dacht je van kaas. Als tweede granen als rijst, quinoa, noedels of bijvoorbeeld couscous. En als derde toppings, dressings en marinade als wasabi, sesamzaad, kruiden of bijvoorbeeld limoen partjes. En als laatste verschillende soorten groenten en fruit gesneden op verschillende manieren.

Voor deze bowl koos ik voor ijsbergsla in plaats van granen. Dat houd de bowl lekker luchtig en niet al te zwaar. Prima als lunch gerecht. Wil je dit gerecht als avondmaaltijd eten dan kun je ook rijst gebruiken voor een meer vullend gevoel.

De kip is lekker mals. Gemarineerd met kruidige Mexicaanse kip marinade. De dressing is lekker pittig door de jalapeño pepers. Houd je hier niet zo van of eten er kinderen mee? Gebruik dan wat minder of vervang door wat gewone zwarte peper.

De tortilla chips maken de bowl echt Mexicaans. Lekker zo’n knapperig chipje erbij. Let wel even goed op welke je koopt. Er zit veel verschil in het zoutgehalte. Ik koos voor het huismerk van Albert Heijn. Die bevatte het minste zout van de zakken waar ik keus uit had. Het is het enige met zout van dit gerecht, dus wat mij betreft is het wel te doen. Bovendien zijn het maar een paar chipjes.

  • Voorbereidingstijd40 min
  • Kooktijd5 min
  • Totale tijd45 min
  • Aantal porties4
  • Calorieën351 cal
  • Zout per portie0.70 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Mexicaanse salade bowl met jalapeño dressing

  • 150 gram ijsbergsla
  • 200 gram mais
  • 16 snoetomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 80 gram tortilla chips (Deze bevat niet zo veel zout)
  • 500 gram kipfilet
  • 4 porties kruidige Mexicaanse kip marinade
  • Eventueel limoen, jalapeño peper en koriander voor de garnering.Voor de dressing:
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2 koffielepels water

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Keukenweegschaal
  • M engschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Maak de kruidige Mexicaanse kip marinade. Snijd de kipfilets in dunne lappen. De kipfilets halveren is dun genoeg.
  2. Marineer de kipfilet lappen minimaal 30 minuten in de marinade. Heb je meer tijd? Marineer dan 2 uur. Dan zijn de smaken beter ingetrokken.
  3. Ondertussen snijd je de groenten.
  4. Verwijder de harde stukken uit de ijsbergsla. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes. Verdeel over 4 grote kommen.
  5. Snijd de paprika in reepjes. Maak 4 partjes van de snoeptomaatjes. Halveer de komkommer en doe dit nog een keer en maak plakjes.
  6. Schil de mango en maak er blokjes van.
  7. Leg alle groenten die je gesneden hebt alvast in de kom.
  8. Laat de mais uitlekken en verdeel over de kommen.
  9. Doe de Griekse yoghurt in een mengbeker. Verwijder de pitjes uit de jalapeño en doe deze samen met de ontvelde knoflook en het water in.de mengbeker. Pureer tot je een glad mengsel hebt.
  10. Snijd eventueel een jalapeño peper in ringetjes (verwijder de pitjes), snijd koriander en maak limoen partjes.
  11. Verdeel de dressing over de kommen.
  12. Bak de kipfilet lapjes in een doge koekenpan of grillpan. Ze hebben niet heel lang nodig als je ze gehalveerd hebt.
  13. Als de kip gaar is snijd je er reepjes van en verdeel je deze over de kommen.
  14. Top af met jalapeño ringen,koriander en wat limoen partjes.
  15. Voeg de tortilla chips toe.

Tip: Lust je een bepaalde groente liever niet? Vervang deze dan door wat anders. Rode ui, radijs,avocado… gebruik wat je wel lekker vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Mexicaanse salade bowl met jalapeño dressing pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *