Mosselen in tomatensaus

Mosselen in tomatensaus
Mosselen in tomatensaus

Mosselen zijn op heel veel verschillende manier te maken. Deze mosselen in tomatensaus zijn een smakelijke variant. Gekookt in een tomatensausje met een beetje pit van de chilli peper. Als je mijn recepten een beetje volgt weet je inmiddels dat ik vaak pepers gebruik. Je geeft je gerecht er zo’n lekkere kick mee.

Het sausje is super lekker op een broodje in te dopen… Hmmm… Gooi het sausje zeker niet weg! Zeven, invriezen en je hebt een mooie basis voor een vissoepje.

De mosselen in tomatensaus zijn helaas niet zo heel zoutarm. Met een portie van 1kg kom je net boven de 2 gram zout uit. Eet je er een broodje bij dat telt dat snel op. Maar soms moet het wel kunnen vind ik. Zeker omdat ze zo lekker zijn. De rest van de dag gewoon een beetje beter opletten of goede keuzes maken qua eten.

Hoe eet jij je mosselen het liefst?

  • Voorbereidingstijd15 min
  • Kooktijd12 min
  • Totale tijd27 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën365 cal
  • Zout per portie2,04 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • MOsselen in tomatensaus

  • 1kg mosselen
  • 2 roma tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 koffielepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 300ml water
  • 2 koffielepels groentebouillon (poeder) zonder zout (of een stukje bouillonblokje met minder zout)
  • chillivlokken naar smaak
  • optie: platte peterselie ter garnering

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepels
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Mossel pan of grote pan met deksel

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Maak de mosselen schoon. Spoel ze af onder de kraan en verwijder de harde witte schelpvorming als deze erop zit. En verwijder de dradige ‘baard’. Open mosselen geef je een harde tik. Als ze niet sluiten gooi je de mossel weg. Kapotte mosselen gooi je ook weg.
  2. Verwijder de steelaanzet van de tomaten. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  3. Snijd de ui in maanvormige plakjes.
  4. Doe de olie in de pan en laat warm worden.
  5. Fruit de ui.
  6. Voeg de geperste knoflook toe.
  7. Roer goed door en zorg dat het niet aanbrand.
  8. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Roer goed door en laat ongeveer 1 minuut warm worden.
  9. Voeg het water en het bouillonpoeder toe.
  10. Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur zodat het bouillonpoeder lekker kan trekken.
  11. Voeg er chilli vlokken naar smaak aan toe.
  12. Doe de mosselen er voorzichtig bij.
  13. Breng het vocht aan de kook. Eenmaal aan de kook schud je de mosselen met de deksel op de pan goed om. Wel de deksel stevig op z’n plaats houden anders komt er warm vocht uit…
  14. Kook de mosselen zo’n 4-5 minuten. Schud regelmatig om. Als alle mosselen open staan zijn ze klaar.

Tip: Eet met een stukje stokbrood en doop het brood lekker in de saus.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Mosselen in tomatensaus pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.