Pita pizza met 3 kazen

Pita pizza met 3 kazen
Pita pizza met 3 kazen

Oeehhh… Laatst deelde ik al de pita pizza met groenten en garnalen met je. Maar deze pita pizza met 3 kazen is ook lekker hoor! Stiekem nog veel lekkerder als je het mij vraagt. Nu denk je misschien pizza met 3 kazen en zoutarm gaat dat wel samen? Ik kan je voluit zeggen: JA! Deze pita pizza bevat namelijk ‘slechts’ 0,6 gram zout per portie. Dat komt voornamelijk door de mozzarella en ricotta die redelijk laag zijn qua zout. Je kunt er dus makkelijk 2 eten…Geen enkel probleem.

De basilicum blaadjes bovenop zijn wat mij betreft wel echt essentieel. Deze geven de pita pizza een heerlijke smaak mee. Ik heb geen extra peper toegevoegd over de kaas. Vond ik ook helemaal niet nodig voor de smaak. De kaas en het basilicum geven meer dan voldoende smaak aan de pita pizza.

Ik moet echt toegeven dat dit mijn nieuwe favoriet is. En ook mijn man was er helemaal weg van. Dus ik weet zeker dat we deze variant nog eens zullen eten. Lekker als lunch gerechtje met wat rauwkost en/of salade erbij. Of als hoofdgerecht lekker 2 stuks. Of maak zoals wij deden 2 varianten en deel deze samen.

Deze versie staat ook nog eens veel sneller op tafel. Het scheelt natuurlijk dat je geen basis saus hoeft te maken. Dus ook qua snelheid is dit een super gerechtje.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd12 min
  • Totale tijd17 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën233 cal
  • Zout per portie0.60 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Pita pizza 3 kazen

  • 1 souq pita broodje
  • 60 gram ricotta
  • 60 gram mozzarella 
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Wat basilicum blaadjes

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Snijmes
  • Snijplank
  • Keukenweegschaal
  • Oven

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Halveer de pita broodjes voorzichtig.
  3. Smeer de broodjes op de gladde kant in met de ricotta, Het makkelijkst verdeel je dit met de achterkant van een lepel.
  4. Verdeel de mozzarella over de pita broodjes. Je kunt de mozzarella makkelijk in stukjes scheuren.
  5. Verdeel de Parmezaanse kaas over de pita broodjes.
  6. Leg een aantal basilicum blaadjes op het pita broodje.
  7. Bak 10 minuten de pita pizza krokant in de oven.
  8. Zet daarna de oven op grill stand en bak nog even verder tot de kaas een bruin kleurtje krijgt. Heb je geen grillstand? Bak de pita pizza dan 12 minuten.

Tip: Met de pita pizza kun je lekker variëren. Doe er groente bij die je lekker vindt. Of gebruik als basis mascarpone.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Pita pizza met 3 kazen pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *