Pita pizza met groenten en garnalen

Pita pizza met groenten en garnalen
Pita pizza met groenten en garnalen

Als je mijn blog een beetje volgt weet je dat ik vaak een Libanees platbrood gebruik als pizza basis. En dan het liefst die van Souq. Lekker dun, snel klaar en heel knapperig. Deze keer gebruikte ik de pita broodjes van Souq als basis. En ik kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk was!

Depita pizza met groenten en garnalen is wat hoog in calorieën om er 2 van te nemen,maar qua zout kan het prima! En dat is wel anders bij een gewone pizza. Ze vullen goed, en neem je er toch 2 dan snap ik dat helemaal hoor! Voor een keertje kan dat best. En dat is ook precies wat wij deden. Zeker als avondeten heb je dan een heerlijke maaltijd. Wil je ermee lunchen? Dan is 1 wellicht voldoende. Misschien met een lekkere salade of wat rauwkost ernaast.

Het pita broodje snijd je over de helft zodat je een heerlijk knapperige basis krijgt. Een tip van mij: Leg ze het liefst op een rooster of direct op een bakplaat. Ik had er een paar op de bakplaat op bakpapier gelegd, maar die werden heel zompig… Ik heb ze daarna nog wat kunnen redden door ze op een rooster nog wat langer te bakken. Maar die gebakken waren op het rooster waren beduidend lekkerder en knapperiger.

Ik ben echt fan van de producten van Souq. Zij gebruiken namelijk geen gekke toevoegingen en voegen geen E-nummers toe. In elk geval niet aan de pita broden en Libaneese platbroden. En daar word ik dan weer blij van. En ja er zit wel wat zout in, maar dat zit ook in brood en dat eet ik ook. En soms wil je gewoon snel iets uit de supermarkt in plaats van uren zelf je pita broodjes te maken. De pita broodjes van Souq hebben een ovaal vorm. Dat maakt de pizza’s wat groter dan wanneer je gewone ronde broodjes zou gebruiken. Ik vergelijk het voor het gemak 1 souq pita brood met 2 ronde broodjes. Het klopt alleen niet helemaal. Een pita broodje van Souq weegt 80 gram en een gewoon rond broodje zo’n 50 gram. Je kunt dus ook best 2 ronde broodjes eten om laag in calorieën te blijven zitten. Ik kies persoonlijk wel het liefst voor de volkoren variant. Gewoon omdat die meer vezels bevat en voedzamer is.

De saus is voldoende voor 4 stuks. Maak je er maar 2? Vries de saus dan gewoon in voor een volgende keer. Net zo makkelijk. Je kunt de saus uiteraard dubbel maken en in porties invriezen. 1x werk, vaker snel eten.

Het pita pizza broodje kun je uiteraard met alles beleggen wat jij lekker vind. Of laat je huisgenoten of kinderen zelf het beleg kiezen. Dan weet je zeker dat iedereen ervan smikkelt. Hier komen ze zeker vaker op het menu!

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd45 min
  • Totale tijd50 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën308 cal
  • Zout per portie0.77 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Pita pizza met groenten en garnalen

  • 1 souq pita broodje
  • 80 gram mozzarella 
  • 12 garnalen
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 rode punt paprika
  • Voor de saus (voldoende voor 4 pita pizza’s)
  • 1 blik datterina tomaten 400ml
  • 3-4 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 15 gram Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, salie, oregano, basilicum)
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel basilicum blaadjes ter garnering

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Snijmes
  • Snijplank
  • Keukenweegschaal
  • Oven

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Snijd de ui in kleine blokjes.
  2. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm de olijfolie in de pan.
  4. Bak de ui glazig.
  5. Voeg de knoflook toe en bak even lekker door. 2-3 minuten.
  6. Voeg de tomaten toe. Plet de tomaten als ze nog heel zijn.
  7. Snijd de kruiden fijn en voeg toe. Rits de tijm van de takjes en voeg toe.
  8. Breng op smaak met zwarte peper.
  9. Laat dit met de deksel op de pan minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen. Wanneer het te droog wordt voeg je wat water toe. Als het te nat blijft haal je de deksel eraf tot je de gewenste dikte hebt. Je kunt dit prima een dag van tevoren maken of invriezen. Dan trekken de smaken lekker in en is de saus nog lekkerder. En het scheelt je tijd als je de pita pizza’s gaat maken.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden
  11. Halveer de pita broodjes voorzichtig.
  12. Smeer de broodjes op de gladde kant in met de tomatensaus.
  13. Snijd de ui en de paprika in ringen.
  14. Bak de garnalen even in een droge pan als deze nog ongekookt zijn. Bij gekookte garnalen kunnen ze er zo op.
  15. Verdeel de mozzarella over de pita pizza’s.
  16. Snijd eventueel een paar blaadjes basilicum fijn en verdeel over de pita pizza’s.
  17. Bak 10 minuten de pita pizza krokant in de oven.
  18. Zet daarna de oven op grill stand en bak nog even verder tot de kaas een bruin kleurtje krijgt. Heb je geen grillstand? Bak de pita pizza dan 12 minuten.

Tip: Met de pita pizza kun je lekker variëren. Doe er groente op die je lekker vindt, of gebruik als basis mascarpone.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Pita pizza met groenten en garnalen pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *