Rucola peer salade met rochebaron

Rucola peer salade met rochebaron
Rucola peer salade met rochebaron

Dit is een super simpele salade, maar ohh zo lekker! Houd je niet van kaas? Laat gewoon de kaas weg! Dan is de salade perfect als bijgerecht naast een pasta.

Zorg er voor dat de peer goed rijp is, maar niet over rijp. Een rijpe peer is veel zoeter dan een peer die nog niet rijp is. En dat maakt deze salade zoveel beter.

Ik gebruikte rochebaron, omdat ik die smaak milder vindt dan echte blauw aderige kaas. En ik houd zelf niet zo van de sterke smaak van gorgonzola. Maar als jij daar wel van houd kun je dit hier heel goed door vervangen.

De nootachtige smaak van de rucola, met het zoete van de rijpe peer, het pitje uit de kaas en het zuurtje van de balsamico azijn maken dit een verschrikkelijk lekkere salade.

  • Totale tijd5 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën367 cal
  • Zout per portie0.96 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Rucola peer salade met rochebaron

  • 30 gram rucola sla (ik gebruikte een rucola mix)
  • 1 rijpe peer
  • 50 gram rochebaron
  • 15 gram ongebrande walnoten
  • scheutje balsamico azijn

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Snijmes
  • Snijplank

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verdeel de sla over het bord.
  2. Schil de peer en snijd in plakken. Verdeel over het bord.
  3. Snijd de rochebaron in kleine stukjes en verdeel over het bord.
  4. Hak of breek de walnoten in stukjes en verdeel over het bord.
  5. Druppel wat balsamico azijn over de salade, niet te veel, want dan wordt het te zurig.

Tip: Gebruik pecannoten in plaats van walnoten.
Serveer met geroosterd knoflook ciabatta. Snijd hiervoor 1 teentje knoflook door midden en wrijf de sappige kant van de knoflook over de plakjes brood. Rooster de ciabatta plakjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *