Sedani pasta met tomaten, pijnboompitten en parmezaan

Sedani pasta met tomaten, pijnboompitten en parmezaan
Sedani pasta met tomaten, pijnboompitten en parmezaan

Sedani pasta met tomaten, pijnboompitten en parmezaan. Sedani pasta? Vraag je jezelf wellicht af. Heel eerlijk ik heb het ook opgezocht… Het is eigenlijk gewoon een uit de kluiten gewassen grote macaroni. Weer eens wat anders. Uiteraard kun je voor deze sedani pasta met tomaten, pijnboompitten en parezaan ook een andere pasta soort kiezen. Handig om een restje op te maken!

De tomaatjes worden voorzien van een heerlijk kruiden en olie mengsel voordat ze in de oven gaan. Tomaatjes uit de oven zijn zo lekker! Net als de geroosterde groenten uit de oven kan ik ze blijven eten. Nu heb ik ze gecombineerd met pasta voor een lekker lunch gerecht. De tomaatjes zijn als ze uit de oven komen echte smaak bommetjes. Daardoor maken ze de ‘saus’ voor de pasta heel smaakvol. Pas op met de chili vlokken als je het te snel te pittig vind. Maar een beetje geeft deze pasta net even een lekkere kick.

Pasta bevat 0 gram zout en is daardoor een fijne basis voor een zoutarm gerecht. Het totale gerecht blijft onder de 0,2 gram zout. Dat is echt heel weinig.

Je zou deze lekkere pasta ook als avond maaltijd kunnen serveren. De portie is dan wellicht wat te klein, maar kun je aanvullen met een salade en/of wat geroosterde plakjes ciabatta erbij.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd15 min
  • Totale tijd20 min
  • Klaar in25 min
  • Aantal porties1
  • Calorieën366 cal
  • Zout per portie0.18 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Sedani pasta met tomaten, pijnboompitten en parmezaan

  • 150 gram snoeptomaatjes
  • 40 gram sedani pasta (of een andere pasta soort)
  • 1 klein teentje knoflook of een halve als het een flinke is
  • 1/4 rode ui
  • 1,5 koffielepel olijfolie
  • 1/2 theelepel balsamico azijn
  • 1 handje rucola sla
  • 10 gram parmezaanse kaas
  • 8 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel groente bouillon
  • chilivlokken naar smaak
  • peper
  • 1 koffielepel fijngesneden verse basilicum

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Knoflookpers of rasp
  • Pan
  • Koekenpan
  • Bakpapier
  • Oven
  • Keukenweegschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Verwarm de oven voor op 220° graden.
  2. Zet een pan met water op voor de pasta.
  3. Halveer de tomaatjes en leg ze op het bakpapier op de ovenplaat met de snijkant naar boven.
  4. Snijd de ui in hele fijne stukjes.
  5. Maak een mengsel van 1 koffielepel olijfolie, de balsamico azijn, de chili vlokken, peper, de geraspte/geperste knoflook en 1/4 van de basilicum.
  6. Verdeel het mengsel over de snijvlakken van de tomaat.
  7. Bak de tomaatjes in 15 minuten gaar.
  8. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Rooster ondertussen de pijnboompitjes.
  10. Als de tomaatjes klaar zijn laat je ze buiten de oven afkoelen.
  11. Giet de pasta af als deze klaar is. En doe terug in de pan.
  12. Voeg de rucola, tomaatjes, de bouillon, de rest van de olie en de rest van de basilicum erbij er roer voorzichtig door.
  13. Serveer met de pijnboompitjes en parmezaanse kaas.

Tip: Deze pasta is een goede portie om als lunch te eten. Wil je deze pasta als avondeten serveren dan raad ik 1,5 portie aan.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *