Thaise rode curry pasta zelf maken

Thaise rode curry pasta zelf maken
Thaise rode curry pasta zelf maken

Thaise rode curry pasta koop je heel makkelijk in elke supermarkt. Het geeft smaak aan je Thaise gerechten, soepen e.d. Maar Thaise rode curry pasta zelf maken doe je ook in een handomdraai. Voor deze curry zul je wellicht een bezoekje aan de toko willen brengen. Hoewel onze Albert Heijn ook kaffir blaadjes uit de vriezer en verse laos/galangel verkoopt. En online bieden ze het ook aan. Dus een toko bezoeken is niet perse nodig. Maar wel altijd leuk om te doen, dus ga ik naar de toko.

Galangel is een soort gember, maar dan minder scherp en frisser van smaak. Een andere naam voor galangel is laos. Je kunt ook laos poeder in de supermarkt kopen of gember gebruiken. Maar mocht je in de gelegenheid zijn een toko te bezoeken (of de galangel in de supermarkt vinden) dan raad ik je dat echt aan.

De kaffir blaadjes zijn de blaadjes van de limoen die je in Zuidoost-Azië vindt. Deze geven een heerlijke limoen achtige frisse smaak aan de pasta. Heerlijk!

De Thaise curry pasta is redelijk pittig van smaak. Er gaan dan ook best wat rode pepers in, dus dat is niet zo heel raar. Ik verwijder wel even de pitjes uit de rode pepers om ze minder scherp te maken. Maar door pikant paprikapoeder te gebruiken word de pasta toch nog wat pittiger. Wil je wat minder pittige Thaise rode curry pasta? Gebruik dan normaal paprikapoeder.

Zelf een curry pasta maken is super simpel, verser, voller van smaak en veel lekkerder vindt ik zelf. En heb je teveel? En ik heb altijd teveel haha… Dan vries je de restjes in in porties. Bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorn. Dan pak je makkelijk erbij wat je nodig hebt.

Zo maak je super snel een heerlijk Thais gerecht met verse ingrediënten en zonder toevoegingen.

  • Totale tijd5 min
  • Aantal porties12
  • Calorieën40 cal
  • Zout per portie0.12 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Thaise rode curry pasta zelf maken

  • 4-5 sjalotjes afhankelijk van het formaat
  • 1 kleine bol knoflook
  • 5 grote rode Spaanse pepers
  • 2 sereh stengels
  • 5 dubbele kiffir limoenblaadjes
  • 50 gram galangel of gember
  • 1,5 koffielepel korianderzaad
  • 1 koffielepel komijn gemalen
  • 1 eetlepel pikant paprikapoeder of gewone voor minder pit

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Staafmixer met hakmolen

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Haal de buitenste bladen van de sereh stengels en snijd de kontjes eraf. De buitenste bladeren kun je nog bewaren om in je soep of curry mee te garen zodat ze nog lekker wat smaak afgeven aan je gerecht.
  2. Maak de rest van de groenten schoon. Verwijder desgewenst de pitjes uit de rode pepers.
  3. Snijd alle groenten zo grof fijn.
  4. Doe de groenten met de kruiden in de hakmolen en hak zo fijn mogelijk. Voeg eventueel een beetje water toe om het mengsel smeuïger te maken. 

Tip: Vries in porties in! Zo pak je snel een gezonde Thaise rode curry paste erbij.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *