Zoete paarse spitskool rauwkost salade

Zoete rode kool rauwkost salade
Zoete rode kool rauwkost salade

In de AH zag ik bij de rauwkost zakjes een nieuwe. Paarse spitskool. En zo is de zoete paarse spitskool rauwkost salade ontstaan. Gemak dient de mens. Regelmatig koop ik zo’n rauwkost zakje. Lekker makkelijk om een salade mee te maken of als groenten voor bij het avondeten.

Ik heb de paarse spitskool rauwkost wat uitgebreid. Ananas om het nog zoeter te maken en walnoten voor een lekkere bite. Ik gebruik vaak fruit voor het avondeten. Mijn mannen zijn geen grote fruit eters. Mijn puber lust het wel, maar manlief eet het niet uit zich zelf. Dus voeg ik het zo af en toe toe. Mango bij een Mexicaans gerecht. Of zoals nu ananas in deze salade.

De zwarte peper geeft het wat pit. Gebruik zoveel je lekker vindt. Ik geef mijn rauwkost salades vaak geen dressing. Maar voor nu heb ik een eetlepel Griekse yoghurt gegeven. Maakt het lekker fris.

Paarse spitskool is een kruising tussen de gewone spitskool en rode kool. De smaak is fris en zoet. Super lekker in een salade.

De zoete paarse spitskool rauwkost salade is een super snelle, simpele, makkelijke salade die zeker nog eens op ons bordje komt.

  • Totale tijd5 min
  • Aantal porties2
  • Calorieën152 cal
  • Zout per portie0.06 gram

Wat heb je nodig voor de:

  • Zoete paarse spitskool rauwkost salade

  • 1 zakje (150 gram) Paarse spitskool rauwkost AH
  • Kun je dit niet vinden? 90 gram paarse spitskool, 50 gram wortel, 10 gram rode ui fijn gesneden.
  • 100 gram verse ananas
  • 25 gram ongebrande walnoten
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • Vers gemalen peper naar smaak

Welk keukenmateriaal heb je nodig?

  • Maatlepel
  • Snijmes
  • Snijplank
  • Keukenweegschaal
  • Mengschaal

BEREIDINGSWIJZE

1
  1. Doe de rauwkost in een mengschaal.
  2. Snijd de ananas in kleine stukjes en doe in de mengschaal.
  3. Snijd de walnoten grof fijn en doe bij de salade en meng door.
  4. Doe de Griekse yoghurt in de mengschaal.
  5. Verse peper naar smaak erbij.
  6. Roer goed door en laat ongeveer 15 minuten in de koelkast staan.

Tip: Als variatie kun je er ook pecannoten of cashewnoten voor gebruiken.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op een ster om te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 4 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Nog geen beoordeling voor dit recept. Ben jij de eerste?

LET OP: Alle genoemde calorieën & zout waarden zijn gebaseerd op de producten die ik gebruikt heb. Wanneer wat jij gebruikt afwijkt dan zullen hier verschillen in ontstaan. De genoemde calorieën & zout waarden dienen als richtlijn. Bereken altijd jouw eigen waarden als je hier veel waarde aan hecht.

Deel dit recept op Pinterest.
Gebruik bijvoorbeeld deze afbeelding op pinterest

Zoete paarse spitskool rauwkost salade pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.